Liefde voor muziek moet gevierd worden en dat gebeurt in het Nederlandse clubcircuit deze week! Voormalig straatmuzikant Glen Hansard staat twee dagen in Carré terwijl Wolfmother TivoliVredenburg aandoet. Ook Nederlandse acts als Room Eleven en Moss staan op verschillende podia.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Placebo

21 november, Ziggo Dome, Amsterdam - Koop hier je kaarten

Deze week staat de band Placebo in de Ziggo Dome ter ere van hun 20-jarige jubileum. De mannen van Placebo beloven een show vol verrassingen maar ook alle oude hits die de fans willen horen. Als je van toegankelijke shoegaze houdt, is voorprogramma The Joy Formidable ook de moeite!

Meer informatie concert Placebo 

Room Eleven

21 november, De Oosterpoort, Groningen - Koop hier je kaarten

23 november, Doornroosje, Nijmegen - Uitverkocht

25 november, TivoliVredenburg, Utrecht - Koop hier je kaarten

26 november, Paard van Troje, Den Haag - Koop hier je kaarten

28 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten

De jazz/popband Room Eleven is terug! Het debuutalbum dat tien jaar geleden werd uitgebracht, wordt opnieuw uitgebracht en daarmee gaat de band weer op tour. Deze week zijn ze te vinden in o.a. Groningen, Nijmegen en Amsterdam.

Meer informatie concerten Room Eleven

Glen Hansard

21 november, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam - Uitverkocht

22 november, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam - Uitverkocht

Tijdens het festival Down The Rabbit Hole werd de Ierse singer-songwriter en frontman van the Frames Glen Hansard de act van het festival door zijn aanstekelijke enthousiasme en bijzonder rauwe geluid. Deze week staat hij welverdiend twee avonden achtereen in Carré en daar wil je bij zijn!

Meer informatie concerten Glen Hansard

Meshuggah

23 november, Melkweg, Amsterdam - Uitverkocht

24 november, 013, Tilburg - Koop hier je kaarten

Liveshows van de Zweedse metalband Meshuggah denderen over je heen met alles verwoestende thrashbeats en jazzfusion. Deze herfst kwam de band nog met een nieuw album, deze week live te horen in Nederland

Meer informatie concerten Meshuggah

Alex Vargas

25 november, Doornroosje, Nijmegen - Uitverkocht

26 november, De Oosterpoort, Groningen - Uitverkocht

27 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten

Inmiddels kan niemand meer om de Deense singer-songwriter Alex Vargas heen. Vorig jaar verkocht de Deen Paradiso’s kleine zaal al uit, bewijzend dat er een nieuwe eletronic soul-ster rijzende is. Deze week met zijn debuut-EP live in Nijmegen, Groningen en Amsterdam.

Meer informatie concerten Alex Vargas

Wolfmother

24 november, TivoliVredenburg, Utrecht - Uitverkocht

De Australische rockband Wolfmother maakte in 2005 een verpletterende start met hun zelfgetitelde debuutalbum. Sinds deze iconische plaat is de formatie lichtelijk veranderd maar onder leiding van frontman Andrew Stockdale kwam de groep begin dit jaar met een nieuwe plaat vol herkenbaar Wolfmother geluid. 

Meer informatie concert Wolfmother

Michael Kiwanuka

24 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten

25 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten

Eén avond in Paradiso was gewoon niet genoeg! Afgelopen juli kwam het langverwachte, tweede album van singer-songwriter en soulzanger Michael Kiwanuka uit en daarmee vult hij deze week Paradiso twee keer.

Meer informatie concerten Michael Kiwanuka

Moss

25 november, De Spot, Middelburg - Koop hier je kaarten

26 november, De Helling, Utrecht - Koop hier je kaarten

27 november, Bitterzoet, Amsterdam - Uitverkocht

De Amsterdamse band Moss is deze week weer te vinden in het clubcircuit. Al ruim 12 jaar bouwt Moss gestaag aan een uniek oeuvre en deze wordt binnenkort uitgebreid met alweer het vijfde album.

Meer informatie concerten Moss

Jake Bugg

25 november, Melkweg, Amsterdam - Uitverkocht

26 november, TivoliVredenburg, Utrecht - Koop hier je kaarten

Op 18-jarige leeftijd kwam de Britse singer-songwriter Jake Bugg uit met een gelijknamig debuutalbum en scoorde daarmee een hit met het nummer 'Lightning Bolt'. Dit jaar staat in teken van het nieuwe album 'On My One', deze week live te horen in de Melkweg en TivoliVredenburg.

Meer informatie concerten Jake Bugg

Electric Six

20 november, TivoliVredenburg, Utrecht - Uitverkocht

Weet je nog? In 2003 had Electric Six een paar kneiters van hits met 'Danger! High Voltage', 'Gay Bar' en 'Dance Commander'.  Dat de band nog steeds het beste uit disco, punk en rock weten te combineren, gaan ze komende week bewijzen in Doornroosje, Muziekgieterij en TivoliVredenburg.

Meer informatie concerten Electric Six

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.