Van Sting tot Dream Theater: 6 concerten en 2 festivals in de voorverkoop

Om zeker te zijn van een kaart voor je favoriete concert, is het vaak verstandig om er vroeg bij te zijn. NU.nl zet zes concerten op een rij die deze week in de voorverkoop gaan.

In dit overzicht besteden we onder meer aandacht aan concerten in Groningen, Amsterdam en Zoetermeer. 

Vera, Groningen: FEWS
Start: 14 november 2016
Concert: 24 februari 2017
Kosten: rond de 10 euro
Koop hier je kaarten

De Zweedse post-punk band bracht dit jaar het debuutalbum Means uit, waarop vooral psychedelische rock te horen is. In de zomer stond het energieke FEWS al op Nederlandse festivals en volgend jaar komt de band terug. Dan staan de bandleden niet alleen in de Vera te Groningen, maar ook op 25 februari in het Rotterdamse V11 en op 28 februari in de bovenzaal van Paradiso. 

Heineken Music Hall, Amsterdam: Matt Simons

Start: 17 november 2016
Concert: 13 april 2017
Kosten: 32.50 euro
Koop hier je kaarten

Matt Simons is een Amerikaanse singer-songwriter, bekend van onder meer de grote hit Catch and Release. Ook was hij gastjury bij de Nederlandse X-factor en schijnt het gevoelige nummer 'With You' mensen hier zo te raken dat het vaak wordt afgespeeld op begrafenissen. Simons stond al eerder in de Heineken Music Hall en geeft zelf aan erg blij te zijn om terug te keren. 

TivoliVredenburg, Utrecht: Gojira
Start: 18 november 2016
Concert: 26 maart 2017
Kosten: 25 euro
Koop hier je kaarten

De Franse metalband Gojira speelde al in het voorprogramma van bekende namen als Alter Bridge. Tijdens hun eigen concert laat de band onder meer nummers van het meest recente album Magma horen. De heren van Gojira profileren zich niet alleen als muzikant, maar ook als activist. Ze houden zich via hun website bezig met maatschappelijke kwesties zoals klimaatverandering.

De Boerderij, Zoetermeer: Steve Hackett
Start: 18 november
Concert: 15 en 16 april 2017
Kosten: 37.75 euro op Ticketmaster
Koop hier je kaarten

De voormalige Genesis-gitarist Steve Hackett verliet zijn band in 1977, waarna hij begon met het opbouwen van zijn solo-repertoire. Tijdens de concerten in Zoetermeer speelt Hackett zowel nummers van Genesis als zijn eigen liedjes. Dit doet hij onder begeleiding van diverse musici, waaronder Gary O Toole als drummer en Nick Beggs op basgitaar.

Heineken Music Hall, Amsterdam: Sting
Start: 18 november 2016
Concert: 5 april 2017
Kosten: vanaf 69 euro
Koop hier je kaarten

Sting gaat op tour met zijn meest recente solo-album 57th & 9th, die hij uitbracht in november. Ook wel bekend als de zanger van the Police, heeft Sting er al een lange carrière opzitten. Wie de legende eens in het echt wil zien, kan op 5 april terecht in de Heineken Music Hall.

013, Tilburg: Dream Theater
Start: 19 november
Concert: 8 februari
Kosten: 67.40 euro op Ticketmaster
Koop hier je kaarten

De progressieve metal-rockband Dream Theater bestaat 25 jaar en maakt daarom de tour 'Images, Words & Beyond'. Tijdens de tour staat de band al voor de tweede keer in 013 te Tilburg. Dream Theater staat bekend om haar viruositeit en kreeg hiervoor al diverse onderscheidingen. Zo werd John Petrucci meerdere jaren benoemd als Beste Gitarist door verschillende muziek-magazines.

Hilvarenbeek, Best Kept Secret 2017
Start: 19 november 2016
Festival: 16, 17 en 18 juni 2017
Kosten: vanaf 89 euro voor een dag
Koop hier je kaarten

Twee bands zijn al bekend: Radiohead en Arcade Fire. Het meerdaagse festival vindt plaats in het Brabantse Hilvarenbeek bij de Beekse Bergen voor de vijfde keer. 

Ahoy, Rotterdam, North Sea Jazz 2017
Start: 18 november
Festival: 7, 8 en 9 juli
Kosten: 190 euro voor drie dagen
Koop hier je kaarten

Wie er in 2017 op North Sea Jazz staan, is nog niet bekend, maar kaarten voor het driedaagse festival zijn vanaf 18 november te koop. Voor een kaart voor drie dagen krijgen vroege kopers twintig euro korting. Het totale bedrag mag in drie termijnen worden afbetaald. Vorig jaar traden artiesten als Pharrell Williams, The Roots en Simply Red op.

Lees meer over:
Tip de redactie