Dansen met Humberto en een harige gayclub: Clubtips voor zaterdag

Nederland staat bekend om zijn dancegeschiedenis, maar heeft natuurlijk ook een zeer levendige clubcultuur. NU.nl zet tien clubtips voor de donderdagavond voor je op een rijtje.

In dit overzicht besteden we onder meer aandacht aan clubavonden in Arnhem, Beek en Den Haag.

Podium Victorie, Alkmaar: Herfstraap
Wat: o.a. techno
Kosten: gratis met een raap
Deze muziek kun je verwachten
Meer informatie

Het koude weer buiten is misschien al winters te noemen. Maar voordat het Winterpeen Festival in Alkmaar begint, is het eerst de beurt aan de Herfstraap. Tijdens dit festival zijn in de drie zalen van Podium Victorie verscheidene DJ's te zien. Onder meer met bekenden van Pleinvrees, zoals DJ Arjuna Schiks. Toegang is gratis bij het meenemen van een kool -of herfstraap, die door de kok zal verwerkt worden in een culinair gerecht.

Club Air, Amsterdam: Favela
Wat: o.a. latin
Kosten: 10 euro Early Bird
Koop hier je kaarten
Deze muziek kun je verwachten

Latin en afro worden tijdens dit feest gecombineerd met techno en house. Favela is daardoor een ritmisch feest, dat volgens de organisatie gelijk staat aan een avond die je in Rio zou beleven. Met onder meer muziek van house-junkie DJ Vango.

Club Church, Amsterdam: Furball
Wat: o.a. techno
Kosten: 12.50 euro
Koop hier je kaarten
Zo klinkt de muziek

Mike Kelly draait zijn allerlaatste Europese set in gayclub Furball. De Australische DJ heeft zijn eigen label 'Sorry Shoes' en was te horen in diverse radioshows. Furball gold een beetje als zijn thuisbasis. Deze Amsterdamse club is alleen toegankelijk voor mannen, het liefst van het beetje harige soort.

Loft, Arnhem: Qlimax
Wat: hardstyle
Kosten: gratis
Deze muziek kun je verwachten
M
eer informatie

In Loft vindt de onofficiële pre-party van Qlimax plaats, het hardstyle-festival van Q dance. Het gaat om de vijfde editie van dit feest, waar al vanaf twee uur ’s middags flink gedanst kan worden. Met onder meer Dark Chemistry en MC Tools.

Mondial, Beek: DYNA X GIO
Wat: hiphop
Kosten: gratis
Deze muziek kun je verwachten
Meer informatie

Mondial bestaat al 21 jaar en om dit te vieren mag iedereen gratis naar het verjaardagfeest. De Beekse discotheek is niet zomaar een club. Dit jaar won Mondial nog een prijs voor Beste Club van Nederland tijdens de Nightlife Awards. De koning van de club, Dyna, komt optreden samen met de bekende rapper Gio.

Club Seven, Den Haag: Pop Ya Collar
Wat: o.a. r&b
Kosten: 7.50 euro voorverkoop
Koop hier je kaarten
Deze muziek kun je verwachten

Pop Ya Collar werd al georganiseerd in Amsterdam en Rotterdam, maar komt nu voor het eerst ook naar Den Haag. Diverse hiphop-hits uit de jaren '90 en de zeroes zijn tijdens dit feest te horen, van bijvoorbeeld Blackstreet of Chris Brown. DJ's, waaronder JRNO en Hardtog, gooien de hits in de mix.

Harmonie, Leeuwarden: Harmony of Dance
Wat: dance
Kosten: 28.50 voorverkoop
Koop hier je kaarten

De Harmonie wordt zaterdag omgetoverd tot 'theater van dance'. Dit belooft een feestelijke avond, met alle subgenres van dance die er te bedenken zijn. Zing mee met guilty pleasures, steek je vuist in de lucht bij techno of stamp op de vloer bij raw hardstyle.

Club Smederij, Tilburg: All night long
Wat: house en techno
Kosten: 12.50 euro
Koop hier je kaarten
Deze muziek kun je verwachten

De Sluwe Vos draait een avond lang volledig solo. Deze DJ uit Deventer speelde al op diverse festivals, waaronder Lowlands en Awakenings. Tijdens zijn sets maakt hij gebruik van apparatuur die hij grotendeels zelf thuis maakte.  

Hedon, Zwolle: LUX
Wat: hiphop, r&b
Kosten: 10 euro aan de deur
Deze muziek kun je verwachten

DJ's Flava, Idaly en Odin draaien tijdens deze editie van het terugkerende hiphop-feest van Hedon. Dit doen ze samen met de huisDj's en met een jonge MC als host. De Amsterdamse Massive MC is ook een graag geziene gast in grote clubs als Escape. 

Ziggo Dome, Amsterdam: Let's Dance
Wat: disco
Kosten: 35.00 tot 68.50 euro
Uitverkocht

Ziggo Dome wordt zaterdag weer getransformeerd tot de grootste discotheek van Nederland, onder leiding van Humberto Tan. Met oude discohits uit het collectieve geheugen of  juist met een modern jasje. Artiesten als Don Diablo komen langs tijdens deze tweede editie van Let's Dance.

NUwerk

Tip de redactie