Raggen en een spijkerbroekengala: Dit zijn de clubtips voor vrijdag

Nederland staat bekend om zijn dancegeschiedenis, maar heeft natuurlijk ook een zeer levendige clubcultuur. NU.nl zet tien clubtips voor de donderdagavond voor je op een rijtje.

In dit overzicht besteden we onder meer aandacht aan clubavonden in Roermond, Leeuwarden en Nijmegen.

ROEST, Amsterdam: The Get Down
Wat: funky
Kosten: gratis
Soundcloud

Tijdens The Get Down zijn de DJ’s van FunkyVinyl verantwoordelijk voor een dansavond vol hiphop en disco. Het DJ-collectief is van mening dat er meer moet worden gedanst, want daar wordt iedereen blij van. Het zou zelfs het recept voor wereldvrede zijn. Tijdens dit feest leveren de DJ's, waaronder Jazzy Jasper, alvast hun bijdrage.

Kroepoekfabriek, Vlaardingen: Kraken Label Night
Wat: o.a. metal
Kosten: 9 euro
Koop hier je kaarten
Soundcloud 

Kraken Records, het label dat gespecialiseerd is in vuige synths en heftige basslines, maakt zichzelf officieel kenbaar tijdens hun eerste label-night in de Kroepoekfabriek. Keihard dansen kan onder meer op de muziek van DJ SPCKR en Live band Tentakle.

De Helling, Utrecht: Reggaebomb
Wat: reggae
Kosten: 7 euro
Koop hier je kaarten
Soundcloud

Zoete reggae vibes worden deze editie verzorgd door DJ Rowstone, die een positieve sfeer wil brengen in de reggae scene. Hij draaide al eerder met grote namen als UB40 en wordt tijdens Reggaebomb bijgestaan door de gebruikelijke reggae-crew met onder meer Sista Souljah.

Bitterzoet, Amsterdam: Kiss All Hipsters
Wat: indie
Kosten: 10 euro aan de deur

Kiss all hipsters is de ietwat vrolijkere opvolger van Kill all hipsters, waarbij een DJ-collectief de hele avond indie draait met een vleugje hiphop. Arcade Fire, Arctic Monkeys, Black Keys maar ook Drake zullen uit de speakers komen. Wie zich op aanwezig zet op Facebook, krijgt twee euro korting op een ticket.  

Hoogste Tijd, Rotterdam: Cake
Wat: o.a. disco
Kosten: gratis
Soundcloud

Deze vijfde editie van Cake staat in het teken van Glow, het lichtfestival van Eindhoven. Gedurende Cake draaien local legends zoals Habib en Y'skid hiphop, wave en disco. Volgens de organisatie wordt het een avond met gloedhete beats.  

Subsonic, Groningen: De Nachtwacht invites Joost Bats
Wat: techno
Kosten: gratis
Soundcloud

Techno-Dj's Andrew en Rein vormen samen het collectief De Nachtwacht. Met hun melodieuze techno beleefden ze onlangs hun debuut in Subsonic. Deze editie halen ze collega- DJ Joost Bats terug naar Groningen, die eerder al draaide op vele Kopjek-feesten in de stad.

Azijnfabriek, Roermond: Raggen in de aek
Wat: o.a. metal
Kosten: 5 euro aan de deur
Soundcloud

Een avond raggen op de underground-beats van verschillende bands en enkele goed bewaarde geheimen uit de scene. Stevige distortions en flinke drumbeats zijn tijdens dit feest gegarandeerd. Onder meer de energieke band WILDEBEAST uit Utrecht zal optreden.

De Engel, Houten: Spijkerbroekengala
Wat: latin
Kosten: 10 euro aan de deur
Soundcloud

Een feest met sensuele en galante salsa, maar dan wel in spijkerbroek. Wie nog niet zo thuis is in de wereld van de latin-dans, kan meedoen aan de workshop Bachata. Met optredens van Antilliaanse en Dominicaanse muzikanten, waaronder de band Euphoriia.

Club 21, Leeuwarden: Circus of Love, Into the Woods
Wat: techno, house
Kosten: 3 euro aan de deur

Club 21, voormalig underground café de Gloppe, verzorgt een avond vol techno en house. De opbrengst van de kaarten gaat naar een project van Circo Fantazztico in Costa Rica, waarbij jonge kinderen een kans krijgen in het circus. Een zoete avond is gegarandeerd, vooral vanwege het 'fruit hour' waarbij gratis sappig fruit wordt uitgedeeld.

Brebl, Nijmegen: Blauwdruk
Wat: house
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaarten
Soundcloud

DJ Rahaan komt over uit Chicago, de geboorteplaats van house, om een avond lang disco, boogie en obscure house te draaien. Dit doet hij met de ondersteuning van één van Blauwdruk’s DJ's, Thomas Elmore, tijdens een intiem feestje in de bovenzaal van de Nijmeegse club Brebl.

Tip de redactie