Vijf films die je vanaf deze week kunt zien

Iedere week verschijnen er nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje.

Deze week besteden we onder andere aandacht aan een nieuwe reeks uit het Harry Potter-universum, een Nederlandse productie over een Marokkaans meisje in gevecht met haar eigen identiteit, een live concertregistratie van André Rieu en de Terschellinger filmdagen.

Fantastic Beasts and where to find them - David Yates
Wat: fantasy, familiefilm
Waar: bioscopen in heel Nederland
Leeftijd en speelduur: 9 jaar en ouder, 134 minuten
Koop hier je kaarten https://www.pathe.nl/film/20336/fantastic-beasts-and-where-to-find-them

Fantastic Beasts And Where To Find Them gaat over tovenaar Newt Scamander, gespeeld door Eddie Redmayne. Het verhaal speelt zich zeventig jaar eerder af dan de Harry Potter-boeken.

Van de spinoff worden in totaal vijf films gemaakt. De eerste gaat op 17 november in première. Eerder werd gesproken over drie films. Johnny Depp heeft inmiddels een rol in het tweede deel gekregen, dat volgend jaar november in de bioscopen moet gaan draaien.

Layla M. - Mijke de Jong
Wat: drama
Waar: filmhuizen en bioscoopketens in heel Nederland
Leeftijd en speelduur: 12 jaar en ouder, 98 minuten
Koop hier je kaarten

De Marokkaanse Layla M. (gespeel door Nora El Koussour) is een 18-jarig meisje dat in Amsterdam Nieuw West opgroeit en zich ergert aan het beeld dat veel mensen van Marokkaanse Nederlanders hebben. Nadat ze zich aansluit bij een geloofsgemeenschap leert ze Abdel kennen. Deze gebeurtenis vormt het begin van een gevaarlijke reis naar het Midden-Oosten.

Perfetti Sconosciuti  - Paolo Genovese
Wat: komisch drama
Waar: filmhuizen en bioscoopketens in heel Nederland
Leeftijd en speelduur: alle leeftijden, 97 minuten
Koop hier je kaarten https://www.pathe.nl/film/22443/perfetti-sconosciuti

De komische dramafilm Perfetti Sconosciuti  is in thuisland Italië een grote hit. Ruim 2,5 miljoen Italianen bekeken de film over een groep echtparen die tijdens een diner besluit om al hun telefoongesprekken en -berichten met elkaar te delen. Hierdoor blijkt dat niet alle koppels op dezelfde manier met elkaar communiceren en niet altijd eerlijk zijn. Filmhuis Lantaren Venster biedt zowel Perfetti Sconosciuti als ook Layla M. voor vijf euro per film aan tijdens hun premièreavond

Terschellinger Filmdagen
Wat: filmfestival
Waar: meer dan tien locaties op Terschelling
Leeftijd en speelduur: varieert
Koop hier je kaarten

Tijdens de achtste editie van het filmfestival Terschellinger Filmdagen worden 75 films op vijftien locaties op het Waddeneiland Terschelling vertoond. De titels zijn afkomstig uit dertig landen. Het festival vindt plaats van donderdag tot en met zondag. Bezoekers die een film willen zien moeten een titel boeken en krijgen vervolgens slechts een dag, verzamelplek en aanvangstijd toegestuurd. De exacte omlijsting van de vertoningen blijft geheim.

Documentairefestival IDFA - Amsterdam
Wat: documentairefestival
Waar: verschillende locaties, Amsterdam
Koop hier kaarten

Het IDFA, een van de bekendste documentairefestivals van dit jaar, opent dit jaar voor het eerst in Koninklijk Theater Carré. Het festival duurt van 16 tot en met 27 november. In die periode worden bijna driehonderd documentaires vertoond, waarvan 44 van Nederlandse makelij.

Sing Street - John Carney
Wat: komisch muziekdrama
Waar: bioscoopketens en filmhuizen in heel Nederland
Leeftijd en speelduur: 13 jaar en ouder, 106 minuten
Koop hier je kaarten https://www.pathe.nl/film/22540/sing-street

De 14-jarige Connor groeit op in het Dublin van de jaren 80 en moet zien te overleven als hij de gedwongen overstap maakt van een privéschool naar een openbaar school. Thuis vindt hij weinig warmte, aangezien zijn ouders alleen maar ruzie maken. Muziek blijkt zijn enige uitvlucht te zijn.

Kerst met André Rieu
Wat: live concertregistratie
Wanneer: 19 november
Waar: Pathé, Kinepolis Groningen, Wolff Cineast, Wolff Huizen, Wolff City
Koop hier je kaarten

Op 19 november verzorgt André Rieu een speciaal kerstconcert in Maastricht, daarbij maakt de viool spelende dirigent ook een korte reis langs uitgekozen kerstlocaties in de Limburgse stad. Het concert wordt live uitgezonden in geselecteerde bioscopen in heel Nederland.

Tip de redactie