Op 12 november kwam Sinterklaas in Nederland aan met de stoomboot. Ook de weken daarop is er nog genoeg te beleven met de goedheiligman en zijn Pieten. NU.nl licht acht vrolijke activiteiten uit.

Pieten Popstars in Rotterdam

Wat: concert
Waar: Wijktheater Musica, Rotterdam
Wanneer: 25 november
Kosten: 3 euro
Reserveer hier

De Pieten-Popstars zijn al volop aan het oefenen om op 25 november een spetterend concert te kunnen geven, met de beste Sinterklaasliedjes. Het zijn oude klassiekers, maar de Popstars geven er wel hun eigen draai aan. Meezingen en dansen mag!

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond
Wat: theater, pop up-store
Waar: Kasteelplein, Helmond
Wanneer: vanaf 12 november
Kosten: 3.75 euro
Koop hier je kaartje

Sinterklaas verblijft op een ridderlijk kasteel en iedereen mag hem een bezoekje komen brengen. Ga op de foto met zijn paard Amerigo, bezoek een theatervoorstelling in de Spiegeltent of kijk wat de Pepernoten Pop-up Store te bieden heeft.

Pepernotenpret in Amsterdam
Wat: concert, theater
Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 19 november
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaartje

In Paradiso treedt Dirk Scheele, de kinderpopster van Nederland, op samen met Sint en Piet. Het wordt een spannende voorstelling, waarin alles mis lijkt te gaan. Gelukkig blijft het trio altijd vrolijk doorzingen.  

Pakhuis van Sinterklaas in Venlo
Wat: doe-tentoonstelling
Waar: Limburgs Museum, Venlo
Wanneer: vanaf 12 november
Koop hier je kaartje

Het Limburgs Museum wordt speciaal voor Sinterklaas omgetoverd in een Pakhuis, waar de Pieten hun pakjes inpakken en sorteren. Kinderen worden uitgenodigd om speelgoed van vroeger en nu te vergelijken, de pakjesmachine te bedienen en ze mogen zelfs over het dak lopen om de pakjes te bezorgen.

Zapp Sinterklaasfeest in Utrecht
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Wanneer: 26, 27 november
Kosten: variërend van 10 tot 27.50 euro
Koop hier je kaartje

In de Jaarbeurs komen Sint en zijn Pieten samen om met alle kinderen een feestje te vieren. De bekende gezichten van Zapp zijn ook aanwezig en zullen de avond presenteren. Met muziek van boyband B-Brave en van Kisses.

Club van Sinterklaas-feest in Rotterdam
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 26, 27 november
Kosten: 23.50 euro
Koop hier je kaartje

De enige echte Pietenclub komt naar Ahoy in Rotterdam, met een geheel nieuwe Piet; de Klungelpiet. Hij brengt samen met de vertrouwde Pieten als de Coole Piet en de Danspiet alle hits ten gehore. Het is een spannende avond, want het Grote Boek is kwijt. Pas als deze weer gevonden wordt, krijgt iedereen zijn cadeautjes.

Pietendorp in Enkhuizen
Waar:
Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Wanneer: 20, 26, 27 november
Kosten: 3 t/m 12 jaar 10 euro, vanaf 13 jaar 12.50 euro
Koop hier je kaartje

In het teken van het Sinterklaasfeest wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen tijdelijk omgedoopt tot Pietendorp. Pieten nemen bezit van de bijna honderdveertig huisjes en slaan er hun kamp op. Je komt ze overal tegen in de verschillende straatjes en huizen. Alle kinderen die Hulppiet willen worden zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas.

Overal in het buitenmuseum zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Leer pakjes inpakken bij de Inpakpiet, doe mee aan de stoelendans bij de Stoelendanspiet of luister naar een verhaal van de Voorleespiet. Nieuw is dit jaar het speciale oefendak, waar alle kleine Hulppieten een pietentraining kunnen volgen. Zij leren hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook via een glijbaan zelf door de schoorsteen af te dalen. Zo wordt elk Hulppietje niet alleen een Schoorsteenpiet, maar ook een echte Superpiet.

Hoogste schoorsteen in Rotterdam
Wat: manifestatie
Waar: Euromast, Rotterdam
Wanneer: 26 november
Kosten: 3,05 euro
Reserveer hier

Op zaterdag 26 november beklimt Sinterklaas samen met zijn Pieten de hoogste schoorsteen van Nederland. Dat doet hij niet alleen, maar samen met alle kinderen die - net als hij - geen hoogtevrees hebben. Na afloop is er een feestje, veilig op de begane grond.