Tien clubtips voor de zaterdagavond

Nederland staat bekend om zijn dancegeschiedenis, maar heeft natuurlijk ook een zeer levendige clubcultuur. NU.nl zet tien clubtips voor de donderdagavond voor je op een rijtje.

In dit overzicht besteden we onder meer aandacht voor clubavonden in Groningen, Breda en Rotterdam. 

OOST, Groningen: Clubnacht
Wat: techno, house
Kosten: gratis tot 01.00 uur, daarna 4 euro
Soundcloud

Tijdens OOST Clubnacht kunnen DJ's helemaal hun eigen gang gaan. Ze mogen de hele nacht lang blijven draaien en ook andere DJ’s of live acts uitnodigen als ze willen. Deze editie is het podium voor het collectief Eclectic Theory, dat DJ Polo heeft uitgenodigd om mee te doen. Samen mixen ze hypnotiserende muziek, met energieke beats. 

O'Mezz, Breda: 80's Verantwoord
Wat: eighties
Kosten: 13.00 euro
Koop hier je kaartje

The Cure, Talking Heads, alle grote bands uit de jaren 80 komen langs tijdens dit feest. De 7 Inch Twins draaien misschien wel een paar afgezaagde hitjes als het moet, maar ze willen vooral de vergeten klassiekers laten horen. Daarnaast mogen de feestgangers zelf liedjes aanvragen, via het verzoekenscherm. Ook de bijbehorende corny clips worden getoond.

Club RED, Leeuwarden: Love For My City
Wat: Hiphop, R&B
Kosten: 8 euro
Soundcloud
Koop hier je kaartje

Meestal wordt het feest Love For My City gehouden in club AIR te Amsterdam, maar dit najaar gaan de DJ's op tour. Zaterdag is het de beurt aan Leeuwarden. Naast liefde voor de Friese hoofdstad kunnen bezoekers ook veel opzwepende R&B en hiphop verwachten. Met onder meer Dopebwoy en Don Vie.

Hedon, Zwolle: Singlefeestje
Wat: hits
Kosten: 11,50 euro
Uitverkocht, nog kaarten te vinden op Ticketswap

Pak een vinyl-plaat uit één van de bakken en geef 'm aan de DJ's. Dat is het idee van de Single-feestjes. Zo kunnen alle bezoekers een bijdrage leveren aan de avond en zorgen dat hun favoriete nummers worden gedraaid. De Single-feestjes zijn populair in het hele land en deze editie in Hedon is ook al uitverkocht. Maar Ticketswap biedt nog mogelijkheden.

Doornroosje, Nijmegen: Planet Rose
Wat: techno
Kosten: 10,00 euro Early Bird
Koop hier je kaartje
Soundcloud

Planetary Assault Systems, het project van techno-legende Luke Slater, bestaat 22 jaar. De DJ heeft veel succes met zijn muziek en bracht recentelijk nog een  nieuw album uit op het Berghain huislabel. Tijdens de Planet Rose-avond in Doornroosje wordt hij ondersteund door zijn collega’s Steve Bicknell en Comrade Winston, waarmee hij achter de DJ-tafel zijn jubileum viert. 

Paradigm, Groningen: Loodsrave#20
Wat: techno
Kosten: gratis tot 23.00 uur, daarna 5 euro

In Paradigm is het tijd voor het maandelijkse rave-feestje. De club is ingericht in Berlijn-sferen, dus raven is hier niet misplaatst. Doorgaans worden de feesten in Paradigm goed bezocht. Daarom verhuist de club In 2017 naar een grotere locatie, in een oude fabriek.

Club26Twelve, Almere: Savage
Wat: urban
Kosten: 5 euro
Koop hier je kaartje

Nieuwe urban-talenten krijgen tijdens de Savage-avonden in Almere een podium aangeboden. Deze editie is er zelfs een freestyle battle, waarbij jonge hiphoppers worden uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen. Het moet een avond vol rauwe beats en dikke baslijnen worden.

Bar, Rotterdam: Kim Ann Foxman
Wat: house, techno etc
Kosten: 10 euro
Soundcloud
Kaarten aan de deur

Kim Ann Foxman vindt dat er te weinig freaks meer zijn in de wereld. Met die gedachte zet ze zaterdag een freaky show neer, met dansers en 3D-visuals. Ook TITIA gaat draaien, bekend van onder meer het collectief Spacegirls.

Chicago Social Club, Amsterdam: Rock the Boat
Wat: divers
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaartje
Soundcloud 

Rock the Boat is terug van weggeweest. Het feest werd voor het laatst gevierd in 2015 en heeft nu een nieuw debuut in de Chicago Social Club. Onder meer de DJ’s Pim Pim en Tjek draaien deze avond. De Chicago Social Club, in de volksmond ook wel de Soos genoemd, is de enige bar in de buurt van het Leidseplein die doorgaat tot vier uur ‘s ochtends. Bezoekers vanaf 21 jaar mogen naar binnen.

Encore, Amsterdam: Dreezy
Wat: o.a. rap
Kosten: 17,05 euro
Koop hier je kaartje 

De Amerikaanse zangeres, song-writer en rapper Dreezy komt naar Nederland. Hiermee haalt Encore een grote naam binnen, want Dreezy werd in 2014 door Noisey uitgeroepen tot ‘Princess of Chicago Rap’. Samen met Amsterdamse DJ's als WaxFriend staat ze op het podium. Daarnaast komt de Japanse DJ HOKUTO langs, die momenteel een tour door Europa maakt.

NUwerk

Tip de redactie