In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

De temperaturen dalen en muziekliefhebbend Nederland trekt weer het stomende clubcircuit in. Deze week brengen nder andere Mura Masa, Broederliefde, DMA’s en Local Natives het publiek aan het dansen.

Verder deze week: Red Hot Chili Peppers, Wilco, Truckfighters en Kate Tempest.

Red Hot Chili Peppers
8 november, Ziggo Dome, Amsterdam - Uitverkocht
9 november, Ziggo Dome, Amsterdam - Uitverkocht

Aan het optreden op Pinkpop eerder dit jaar was niet te zien dat Red Hot Chili Peppers al 25 jaar het podium betreedt. De band staat met een overvloed aan energie zowel hits als nieuw materiaal te spelen. Deze week doen ze dat nog keer op Nederlandse bodem. Vanzelfsprekend vlogen de kaarten voor hun shows in de Ziggo Dome over de toonbank.

Meer informatie concerten Red Hot Chili Peppers

Wilco
9 november, TivoliVredenburg, Utrecht - Uitverkocht

De Amerikaanse band Wilco bewandelt op bijzondere wijze het smalle pad tussen alternatieve rock en alternatieve country. Vorig jaar kwam alweer het negende studioalbum uit met net zoveel tegendraadse chaos als altijd. Live gaat het ook alle kanten op. Het belooft dan ook een bijzondere show te worden in TivoliVredenburg.

Meer informatie concert Wilco

DMA’s
7 november, De Helling, Utrecht - Koop hier je kaarten
8 november, Effenaar, Eindhoven - Koop hier je kaarten
9 november, Maassilo, Rotterdam - Koop hier je kaarten

DMA’s brachten dit jaar pas het debuutalbum uit maar halen hun inspiratie recht uit de hoogtijdagen van de Britpop. Als je niet zou weten dat de jongens uit Australië komen zou je ze meteen afschrijven als op-en-top Brits. Deze week in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam te vinden.

Meer informatie concerten DMA’s

Level 42
6 november, Paard van Troje, Den Haag - Uitverkocht
8 november, 013, Tilburg - Koop hier je kaarten
9 november, Paradiso, Amsterdam - Uitverkocht
10 november, Hedon, Zwolle - Uitverkocht
11 november, Metropool, Hengelo - Uitverkocht

Level 42 is al decennia lang een van de grootste jazzfunk-groepen ter wereld. De Britse band rondom bassist/leadzanger Mark King en zanger/toetsenist Mike Lindup scoorde wereldwijd hits met nummers als Lesson in Love en It's Over. Deze week uitgebreid in Nederland te vinden!

Meer informatie concerten Level 42

Gregory Porter
8 november, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam - Uitverkocht

11 november, Heineken Music Hall, Amsterdam - Uitverkocht

Twee Amsterdamse shows voor Gregory Porter. En niet in de minste zalen. Achtereenvolgens doet de charismatische jazz- en soulzanger Carré en de Heineken Music Hall aan. Dit jaar bracht de zanger nog een nieuw album uit, genaamd Take Me To The Alley dat deze week live is te horen op Nederlandse bodem.

Meer informatie concerten Gregory Porter

Broederliefde
11 november, Bibelot, Dordrecht - Uitverkocht

Het tienkoppige Broederliefde zette deze zomer al  festivals als Lowlands, Appelpop en Pinkpop op hun kop en deze week doen ze dat nog eens gladjes over in Dordrecht. Een  avond Broederliefde staat gelijk aan hard feesten en dansen tot je voeten pijn doen.

Meer informatie concerten Broederliefde

Truckfighters
|
9 november, Melkweg, Amsterdam - Koop hier je kaarten
10 november, Vera, Groningen - Koop hier je kaarten
11 november, 013, Tilburg - Koop hier je kaarten
12 november, Metropool, Hengelo - Koop hier je kaarten

De muziek van Truckfighters lijkt regelrecht uit de wilde woestijn van Californië te komen met lome grooves en zompige metal riffs met een dikke laag stof. Niks is minder waar, deze mannen komen gewoon uit Zweden. Live blaast de band het publiek keer op keer omver en deze week in Nederland maken ze daar geen uitzondering op.

Meer informatie concerten Truckfighters

Kate Tempest
10 november, Melkweg, Amsterdam - Koop hier je kaarten

Geen standaard muzikant, deze dame uit Londen. Kate Tempest is een rapper maar vooral dichter en maakt van een dichtbundel een unieke live performance vol indie-hiphop met poëtische raps. Bijzonder van begin tot eind.

Meer informatie concerten Kate Tempest

Local Natives
13 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten
15 november, Muziekgieterij, Maastricht - Koop hier je kaarten

Na twee ijzersterke albums in 2009 en 2012 kwam de band Local Natives in september met een langverwachte nieuwe plaat. De subtiele indierock uit Los Angeles, gepaard met het breekbare stemgeluid van zanger Taylor Rice, zit vol met ritmische drums en mooie gitaarlijnen. Deze week in Amsterdam en Maastricht te vinden.

Meer informatie concerten Local Natives

Mura Masa
12 november, Annabel, Rotterdam - Uitverkocht
13 november, Melkweg, Amsterdam - Uitverkocht

Zonder ook maar een debuutalbum uit te hebben gebracht kon Mura Masa al rekenen op volle zalen en tenten op o.a. PITCH en Lowlands. Als BBC’s Sound of 2016 scoorde de Britse producer hits met Firefly en Love For That. Komende week te zien in de twee grootste steden van Nederland.

Meer informatie concerten Mura Masa

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.