NU.nl laat bekende Nederlanders hun favoriete culturele weekend plannen. Deze keer geeft zangeres en presentatrice Sita Vermeulen haar advies.

De 36-jarige Vermeulen deed in 2001 mee aan Starmaker, een van de eerste talentenjachtprogramma's nieuwe stijl op de Nederlandse televisie.

Vermeulen maakte deel uit van de popgroep K-otic, die aan de vooravond van een reünie staat. Ook zong ze een duet met Marco Borsato en mocht ze optreden tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en prinses Máxima.

The Lion King - Stage Entertainment
Wat: musical
Waar: Afas Circustheater, Scheveningen
Wanneer: 4, 5 en 6 november
Kosten: vanaf 24,00 euro
Koop hier je kaarten

The Bodyguard - Stage Entertainment
Wat: musical
Waar: Beatrixtheater, Utrecht
Wanneer: 4, 5 en 6 november
Kosten: vanaf 24,00 euro
Koop hier je kaarten

"Een musical op zijn tijd vind ik echt genieten en dan met name de Disney-klassiekers. Ik heb heel erg genoten van The Lion King, ik was laatst aanwezig bij de première van de Nederlandse voorstelling. Fantastisch. Maar The Bodyguard is ook echt een spektakel. Toch blijft Disney mijn favoriet, dat associeer ik met mijn eigen jeugd. Die sfeer van 'ze leven nog lang en gelukkig' vind ik ook mooi. Ik zit beroepsmatig nu ook meer in de sprookjeshoek. Dat spreekt me dan natuurlijk extra aan. Hoe ik een musical beleef hangt er eigenlijk niet vanaf of ik de film gezien heb, als die er is, of niet. Misschien is het juist leuker om de film niet gezien te hebben. Zodat je helemaal op kunt gaan in het verhaal."

Gavin James live in Paradiso
Wat: concert, singer-songwriter
Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 10 november
Koop hier je kaarten

"Helaas geen tip voor dit weekend, maar ik ga volgende week naar het concert van Gavin James in Paradiso! Ik houd van kleine, intieme settings wat locaties betreft. Dat vind ik het fijnst. Ik ga helaas niet zo heel vaak, een paar keer per jaar. Ik heb niet zo heel veel met grote concertzalen, omdat je toch omgeven wordt door heel veel publiek waar je eigenlijk niet zoveel mee te maken hebt. Dan wordt het wat onpersoonlijker. Zo’n artiest kun je dan misschien beter nog op een dvd bekijken.

Ik was vorig jaar ook bij een concert van hem. Toen ging hij op een gegeven  moment midden in de zaal staan en bracht hij het publiek helemaal tot stilte. Hij speelde toen een akoestisch liedje. Je kon echt een speld horen vallen. Dat maakt het spelen in zo’n kleine zaal zo bijzonder. Ik kan trouwens best goed mijn mond houden tijdens een concert, maar als ik kan meezingen dan doe ik dat wel.

Ik houd ook van festivals, maar ik ben geen echte festivalganger. Eigenlijk ben ik helemaal niet van de dance, maar ik vond A Day at the Park in het Amsterdamse Bos wel heel leuk. Daar kun je ook gewoon in het gras chillen en er is voor ieder wat wils. Maar bandjes kijken vind ik eigenlijk nog leuker."

Bridget Jones's Baby - Sahron Maguire
Wat: film
Waar: bioscopen in heel Nederland
Koop hier je kaarten

Onze Jongens - Johan Nijenhuis
Wat: film
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 29 december
Koop hier je kaarten

"Ik houd ervan om samen met vriendinnen naar echte vrouwenfilms te gaan. Zoals Bridget Jones' Diary. We gaan binnenkort ook naar de film Onze Jongens (nieuwe film Johan Nijenhuis, red.) met een hoofdrol voor Jim Bakkum. Ik vind zulke films wel leuk, maar het is meer een uitje met vriendinnen. Vooraf gaan we een lekker hapje eten en daarna de kroeg in. Naar de Bolle Jan of de Bastille. Wat ik tijdens de film eet? Popcorn, en bier."