Jongeren uren in de rij om kans te maken voor kaarten MTV EMA

Afgelopen weekend werden in de Rotterdamse Ahoy tweeduizend kaarten uitgedeeld voor de MTV European Music Awards die van 2 tot en met 6 november plaatsvinden. Geïnteresseerden moesten daarvoor uren in de rij staan.  

Wie volgende week bij de uitreiking MTV EMA wil zijn, moest auditie doen voor een gratis entreebewijs.

"We hebben heel veel bijzondere dingen voorbij zien komen", zegt een woordvoerder van MTV. "Veel danstalent, een paar goede zangers en heel veel energie en enthousiasme."

Naast energie en enthousiasme moesten de muziekfans ook veel geduld hebben. Voordat ze in zestig seconden mochten laten zien wat ze in huis hebben, stonden ze urenlang in de rij.

"Vrijdag was het zo'n vier uur wachten, zaterdag was het wat rustiger, maar vandaag was het weer drie tot vier uur geduld hebben."

Kleine kansen

Een paar gegadigden maakte zo veel indruk dat ze bijzondere plekken kregen. "We hebben een paar plaatsen voor op het podium weg mogen geven." De andere fans kregen tickets voor staanplaatsen of zitplaatsen.

Wie ook na dit weekeinde nog geen kaarten heeft weten te bemachtigen voor de MTV EMA, die volgende week zondag worden uitgereikt in Ahoy, heeft nog een paar kleine kansen.

"Hou de social media-kanalen van MTV goed in de gaten, daar vind je meer informatie over kaarten die eventueel nog weggegeven worden."

Lees meer over:
Tip de redactie