Kaartverkoop Eurosonic Noorderslag begonnen

De kaartverkoop voor het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen is zaterdag begonnen. Nieuw dit jaar zijn de YUNG!-tickets, waarmee jongeren tot achttien jaar korting krijgen op toegangskaarten.

Eurosonic Noorderslag (11, 12 en 13 januari) geldt internationaal als het platform voor Europese muziek. In de binnenstad van Groningen ontdekken bezoekers de acts die in de zomer op de grote festivals staan. 

Terwijl er in het programma van Eurosonic honderden ariesten uit alle werelddelen staan, is Noorderslag (zaterdag 14 januari) de graadmeter voor nieuwe Nederlandse muziek. Noorderslag vindt plaats in De Oosterpoort.

Een van de acts die op het festival te zien zijn is Broederliefde, de rapgroep die in korte tijd in sneltreinvaart naar de top van de Nederlandse muziekscene is geschoten. De groep verbrak eerder dit jaar het dertien jaar oude record van Frans Bauer in de albumlijst. De plaat Hard Work Pays Off 2 is de eerste die dertien weken lang op nummer één staat in de albumlijst.

Teske de Schepper

Een andere naam om in de gaten te houden is Teske de Schepper, die ook bekendheid verwierf als vlogster. Dit jaar kreeg ziij de Gouden Status voor het nummer Samen met Mr. Polska. De samenwerking tussen De Schepper en Mr. Polska kwam voort uit een sessie in de Redbull Studios, waarbij een ervaren artiest met een nieuw talent in de studio wordt gezet.

Rapper Donnie treedt ook op tijdens Eurosonic Noorderslag. De Nederlandse muzikant werd ontdekt door Bas Bron, het muzikale brein achter de Jeugd van Tegenwoordig. Afgelopen jaar op Lowlands stond Donnie nog in de X-Ray.

Wat: muziekfestival
Waar: diverse locaties Groningen
Wanneer: 11, 12 en 13 januari 2017
Koop hier je kaarten

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie