Dit kun je deze zaterdag doen

Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Deze zaterdag besteden we aandacht aan het muziekfestival London Calling, de feestelijke afsluiting van de Dutch Design Week en de mogelijkheid om te speeddaten met katten uit het asiel.

London Calling
Wat: Muziekfestival
Waar: Paradiso, Amsterdam
Kosten: 20,00 euro, exclusief lidmaatschap
Koop hier je kaarten

In Paradiso vindt het festival London Calling plaats, voor liefhebbers van alternatieve muziek. Diverse bands die later doorbraken hebben in het verleden al op dit festival gestaan. Te denken valt aan bands alsThe Kooks en Blur. Ook dit jaar staan er veelbelovende namen uit de alternatieve scene op het podium, waaronder de Amerikaanse rockband Allah-las. Wie weet zit de nieuwe Florence and the Machine er ook wel bij.

Afsluiter Dutch Design Week - Festival Ensuite
Wat: DJ’s
Waar: Oude Rechtbank / ’t Lempke Eindhoven
Kosten: 19,50 euro regulier, 25,00 euro Late Bird
Koop hier je kaarten

Festival Ensuite is de (on)officiële afsluiter van de Dutch Design Week. Zowel internationale DJs, zoals de Thaise Nakadia, als Hollandse bekenden draaien in de Oude Rechtbank en ‘t Lempke. De klok wordt teruggedraaid, dus kunnen fanatieke feestgangers tot 5.00 uur 's ochtends doorgaan (zomertijd).

Jazzclub Mondriaan
Wat: Museumnacht
Waar: Gemeentemuseum, Den Haag
Kosten: Ticket Museumnacht  vanaf 10,00 euro
Koop hier je kaarten

Tijdens de Museumnacht in Den Haag wordt het Gemeentemuseum omgetoverd tot een heus jazzcafé, inclusief champagnebar. Bezoekers van de Museumnacht kunnen hier even uitrusten en genieten van muziek met een mix aan genres. Zo speelt Piñata energieke nummers met reggae-invloeden en een vleugje latin. Ook treedt indieband Sue the Night op, die in 2015 een 3FM Megahit scoorde met The Whale.

How the World Occurs
Wat: Fotografie
Waar: Centraal Museum, Utrecht
Kosten: Niet bekend
Meer informatie

Vanaf zaterdag zijn de werken van de Britse kunstenaar Craigie Horsfield te bewonderen in het Centraal Museum van Utrecht. Hij verwerkte zijn foto’s in reusachtige wandtapijten en fresco’s, die elk het thema 'relaties' behandelen. Vooral de relatie tussen jezelf en de wereld staat centraal. Eerder toonde Horsfield zijn werken onder meer in het Tate Modern te Londen en de Kunsthalle te Basel.

Speeddaten met katten
Wat: Evenement
Waar: Dierenasiel Amsterdam, Amsterdam
Kosten: Gratis
Meer informatie

Dierenopvang Amsterdam zit vol. Daarom organiseert een groep studenten een speeddatemiddag met katten, waarbij bezoekers een broodje tonijn kunnen delen met hun potentiële huisdier. Er is ongeveer vijf tot tien minuten beschikbaar per speeddate. Tussen 13.00 en 16.30 uur hebben kattenliefhebbers de tijd om op zoek te gaan naar de perfecte match. Informeer bij de organisatie over beschikbare plekken. 

Dekking Hoog
Wat: cabaret
Waar: Odeon, Papenstraattheater, Zwolle
Kosten: 15,00 euro
Koop hier je kaarten

Stand-up comedian Patrick Laureij vertelt in de voorstelling Dekking Hoog zijn eigen verhaal. Hij is een Rotterdamse jongen van de straat, wiens talent werd erkend door collega Theo Maassen. Niet alleen stond de cabaretier in het voorprogramma van Maassen, hij boekte ook al succes tijdens het festival Lowlands. In 2013 won Laureij bovendien de jury- en publieksprijs Camaretten, vanwege "zijn grotdroge en beeldende vertelstijl". Dit weekend staat hij in het Odeon te Zwolle.

Hartenstrijd
Wat: romantische komedie         
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 93 minuten, zes jaar en ouder
Haal hier je kaarten

Actrice Jennifer Hoffman kruipt voor Hartenstrijd, van de makers van de film Hartenstraat, in de huid van motoragente Tina. Na opnieuw bedrogen te zijn, heeft ze voorgenomen zichzelf nooit meer aan een man te binden en alleen nog maar te daten voor seks.

Trailer: Hartenstrijd

[[video:video]]

Larry Gus in Utrecht
Wat: concert
Waar: Ekko, Utrecht
Koop hier je kaarten

Die shows van Larry Gus in 2014, daar wordt nu nog steeds over gepraat. Volledig doorgedraaid stuiterde de man over het podium terwijl hij een drumpad en een ramvol geladen sampler bewerkte. Ook nu weer verwachten we niks anders dan een bizarre show waar het bezoek hoe dan ook zwetend uitkomt.
Meer informatie concerten Larry Gus

Band of Skulls
Wat: concert
Waar: Muziekgieterij, Maastricht
Koop hier je kaarten

Voor de opnames van het vierde album streek het Engelse powertrio neer in een lege kerk in Southhampton. Een goede keus zo bleek want By Default is precies wat je wil van de indie- bluesrockband; meebrulrefreinen, monumentale riffs en een dosis energie waar je u tegen zegt. Komende week ook in Nederland op het podium te aanschouwen.
Meer informatie concerten Band of Skulls

NUwerk

Tip de redactie