Dit weekend worden in het hele land Halloweenfeesten georganiseerd. NU.nl zet de tien meest opmerkelijke griezelevenementen op een rijtje.

Het uit Amerika overgewaaide Halloween wordt ieder jaar populairder in Nederland. Dit is goed te zien aan het aantal uiteenlopende feestjes dat in ons land wordt georganiseerd. 

In dit overzicht aandacht voor een ware hondenparade, verkleed hardlopen door Utrecht, horrorkaraoke in Leeuwarden en griezelraven in Amsterdam en Nijmegen.

Dog Parade Zoetermeer
Waar: Binnenstad, Zoetermeer
Wanneer: 29 oktober, vanaf 14.00 uur
Kosten: Gratis
Schrijf je hier in

In Amerika zijn 'angstaanjagende' Dog Parades tijdens Halloween al jaren een fenomeen. Nu is er voor het eerst een soortgelijke parade in Nederland. Hierbij gaan honden en hun baasjes zo griezelig mogelijk verkleed, het liefst in bijpassende outfits. Ze lopen mee in de optocht, begeleidt door diverse verminkte voertuigen.

Halloween Hairball Amsterdam
Waar: Tolhuistuin, Amsterdam
Wanneer: 29 oktober, 22.00-05.00 uur
Kosten: 10 euro, aan de deur 15 euro
Koop hier je kaarten

Tijdens dit huiveringwekkende bal in de Tolhuistuin, verkleden bezoekers zich onder het motto 'hoe hariger, hoe beter'. Personages als Hagrid uit Harry Potter en Sweeney Todd moeten inspiratie bieden voor een harige vermomming, inclusief griezelige snorren en wilde pruiken. Het harige publiek wordt op het feest vermaakt door onder meer 'Horror go-go-dansers'. Ook is er voor de hongerige Halloweenganger een rottend buffet.

The Night of Horror  Leeuwarden
Waar: Club Hemingway, Leeuwarden
Wanneer: 29 oktober, 23.00-05.00 uur
Kosten: 3,00 euro
Meer informatie

Voor de derde keer organiseert Club Hemingway in Leeuwarden zijn Night of Horror. Deze keer luidt het thema Rise of the living Dead. De organisator biedt niet alleen bloederige cocktails aan, maar belooft dat de sfeer zo goed zal zijn dat je de heksen kunt zien vliegen.

Halloween lasergameparty Groningen
Waar: Target Lasergame, Groningen
Wanneer: 27 oktober, 20.30-00.30 uur
Kosten: 17.50 euro
Reserveer hier

Target Lasergame verandert speciaal voor Halloween in een spookachtige arena. Hier kunnen bezoekers onbeperkt schieten schrikbarende zombies en enge mormels. Ook krijgen deelnemers de optie om aan te sluiten bij het horrorbuffet.

Halloween Run Zwolle
Waar: Parcours door Zwolle
Wanneer: 29 oktober vanaf 21.30 uur
Kosten: Gratis
Reserveer

Zwolle is één van de steden waar dit jaar de Halloween Run plaatsvindt. Verwacht rennende lijken en zombies die gezamenlijk door de stad heen rennen. Tijdens deze sportieve loop jagen de deelnemers andere nachtbrakers de stuipen op het lijf.

Red Cup Party
Waar: Tivoli,Utrecht
Wanneer:  29 oktober 23.00-04.00 uur
Kosten: 11 euro
Uitverkocht (wellicht kaarten beschikbaar via Ticketswap of dergelijke websites)

Gedurende Halloween wordt Tivoli omgetoverd tot een House of Horror, waar de verklede bezoekers onder leiding van DJ Jigsaw dansen op angstaanjagende beats. Volgens de Amerikaanse traditie worden red cups uit de kast gehaald, voor een horrorachtig drankje.

Dead Celebrities
Waar: Rotown, Rotterdam
Wanneer: 29 oktober, vanaf 23.00 uur
Kosten: 5 euro
Alleen deurverkoop

In Rotown keren artiesten als Amy Winehouse en Prince terug uit de dood, om een dansje te wagen op de vloer van de Rotterdamse club. Tijdens Halloween gaat iedereen tijdens Dead Celebrities verkleed als een dode beroemdheid. Wie de ziel van zijn dode idool het beste weet te vertolken, wint een Rotown Clubcard.

Drum&Bass Halloween
Waar: Doornroosje, Nijmegen
Wanneer: 29 oktober, vanaf 23.00 uur
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

Voor wie Halloween wil vieren maar vooral ook zin heeft in een groot feest, is dit Drum&Bass-evenement een heel goede optie. Speciaal voor deze avond heeft de organisatie van Doornroosje groots uitgepakt met een XL-versie van het Nijmeegse dansfeest WTF, inclusief vele DJs.

Haunted Pub
Waar: O'Caseys, Den Haag
Wanneer: 29 oktober,  10.00-05.00 uur
Kosten: Gratis

In Ierland is Halloween één van de meest gevierde feesten, na Saint Patrick's Day. Daarom organiseert de Ierse pub O'Caseys in Den Haag elk jaar de schrikbarende Night of the living drunks. Dit jaar verzorgt de band Acting the Maggot duistere feestmuziek, tot in de late uurtjes.

Halloween The Villians
Waar: Wandelroute Mondo Verde, Landgraaf
Wanneer: Vrijdag, zaterdag 19.00 tot 24.00 met afterparty tot 02.00
Kosten: 20.00 euro
Koop hier je kaarten

De rustieke wandelroute van Mondo Verde verandert tijdens Halloween in een monsterlijke route met mummies, zombies en circus freaks. Er is een afterparty in het Hell Hambra, waar een luguber Halloweendrankje genuttigd kan worden.