Van donderdag tot en met zondag vindt de Affordable Art Fair in Amsterdam plaats. NU.nl vroeg de organisatie om tien 'goedkope' kunstwerken aan te prijzen.

Volgens de organisatie van de kunstbeurs moet iedereen de mogelijkheid krijgen om een kunstverzamelaar te worden. Daarom worden er tijdens de Affordable Art Fair veel kunstwerken tussen de vijfhonderd en duizend euro aangeboden.

Voor de meeste Nederlanders zijn dit nog steeds bedragen die overeenkomen met een maand huur, maar bezoekers mogen zich natuurlijk ook alleen door de kunstobjecten laten inspireren.

Alle onderstaande kunstwerken kosten niet meer dan duizend euro.

Wat: Vissculpturen van Ortaire De Coupigny
Waar: Ronen Art Gallery, beursplek C5
Prijs: maximaal 395,00 euro

"Deze speelse visobjecten van de Franse kunstenaar Ortaire De Coupigny zijn perfect voor zowel de beginnende als de doorgewinterde verzamelaar."

Visobjecten van Ortaire De Coupigny

Visobjecten van Ortaire De Coupigny
Visobjecten van Ortaire De Coupigny

Wat: Kunstwerken gemaakt van bamboepapier  
Waar: Galerie Kunstbroeders, C2
Prijs: variërend 

"Deze kunstwerken van bamboepapier, gemaakt door de Chinese kunstenaar Liu Zheng, geven commentaar op de hedendaagse sociale mediacultuur en maken daarbij gebruik van traditionele Chinese technieken."

Bamboe kunst van Liu Zheng

Bamboe kunst van Liu Zheng
Bamboe kunst van Liu Zheng

Wat: Kleine schilderijen
Waar: Denieuwegalerie, G6
Prijs: variërend

"Deze schilderijen van Astrid Stoffels zijn misschien klein, maar je kunt erin verdwalen als je er goed naar kijkt.  Daarnaast zijn ze heel handig om van de beurs mee naar huis te nemen."

Astrid Stoffels

Astrid Stoffels
Astrid Stoffels

Wat: Prints
Waar: Carre d’Artistes, C4
Prijs: tussen de 100,00 en 500,00 euro

Deze prints van Jan-Hein Arens zijn gewoon gemaakt om in een woonkamer te hangen. Je zult verleid worden om er meer dan één werk aan te schaffen."

Jan-Hein Arens

Jan-Hein Arens
Jan-Hein Arens

Wat: Foto's  
Waar: Kunsthuis Amsterdam, A4
Prijs: 490,00 euro

"Deze foto's van pulserende stadsgezichten, gemaakt door fotograaf Cederic Boutellier, brengen reizen naar bekende wereldsteden in herinnering. Voor nog geen vijfhonderd euro kan je deze herinneringen voor altijd in huis hebben."

Cederic Boutellier

Cederic Boutellier
Cederic Boutellier

Wat: Prints in gelimiteerde oplage
Waar: Bleach Box Photgrapy, B3
Prijs: 79,00 euro (zonder lijst), 130,00 euro (met lijst)

"Op de beursplek van Bleach Box Photography Gallery worden prints van Andy Mckenzie in gelimiteerde oplage aangeboden. De serie met de naam 'o' New Two behelst afbeeldingen van zogeheten Rolliflex camera’s. Wie interesse heeft moet zich haasten; er zijn maar twintig prints gemaakt."

Andy Mckenzie

Andy Mckenzie
Andy Mckenzie

Wat: Vintage foto’s
Waar: Sille Galerie / Kunstuitleen, A3
Prijs: tussen de 400,00 en 1.000,00 euro

"Prachtige vintage foto’s gemaakt door Barend Houbmuller. Deze zwart-wit afbeeldingen zijn perfect voor iedere aspirant fotograaf."

Barend Houbmuller

Barend Houbmuller
Barend Houbmuller

Wat: Schilderijen
Waar: Archipel Gallery, E8
Prijs: 390,00 euro

"Een volgende aanrader is dit schilderijduo met de namen The flood 1 en The flood 2 van schilder Irene van den Bos. De kunstwerken zijn misschien klein, maar wel heel erg expressief. Voor nog geen vierhonderd euro per exemplaar kun je het duo in je eigen bezit brengen. Wat ons betreft een goede deal." 

Iren Van Den Bos

 Iren Van Den Bos
Iren Van Den Bos

Wat: Sculpturen
Waar: Galerie Annee
Prijs: 425,00 euro

"Wij voelden ons aangetrokken tot de kiezelsculpturen van Anna Muller die Galerie Annee op de Affordable Art Fair aanbiedt, omdat ze je laten mijmeren over de zee en het strand. De werken met de titel Kort tafelen kunnen voor het bedrag van 425,00 euro van jou zijn."

Anna Muller

Anna Muller
Anna Muller