In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

De temperaturen dalen en muziekliefhebbers trekken weer het stomende clubcircuit in. Deze week klinken warme tonen door de Nederlandse podia om je herfstblues mee te verslaan.

Laat onder andere Jeremy Loops, Benjamin Francis Leftwich, Sophia en Band of Skulls je maar opwarmen.

Jeremy Loops
28 oktober, Effenaar, Eindhoven - Uitverkocht
30 oktober, Paradiso, Amsterdam - Uitverkocht

Eerder dit jaar was de Zuid-Afrikaanse Jeremy Loops al op Nederlandse bodem te vinden. Deze week doet hij dit nog eens over met optredens in Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. Eclectische folkpop op z'n best van onder de Zuid-Afrikaanse zon. De officiële verkooppunten hebben geen kaarten meer voor deze optredens. Wie alsnog wil gaan dient er goed aan om websites als Ticketswap en Viagogo in de gaten te houden.

Meer informatie concerten Jeremy Loops

Benjamin Francis Leftwich
27 oktober, Muziekgebouw, Eindhoven - Koop hier je kaarten 
28 oktober, Tolhuistuin, Amsterdam - Koop hier je kaarten 
29 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht - Koop hier je kaarten 

De poëtische singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich werd in 2014 bekend met het nummer Shine. Met zijn hoge, ijle stemgeluid, raakt de zanger een gevoelige snaar. Dit kunstje voltrekt hij ook op zijn nieuwe plaat After The Rain, die afgelopen augustus uitkwam. Deze week is hij in Eindhoven, Amsterdan en Utrecht te vinden.

Meer informatie concerten Benjamin Francis Leftwich  

Traumahelikopter
27 oktober, EKKO, Utrecht - Koop hier je kaarten 
29 oktober, Rotown, Rotterdam - Koop hier je kaarten
3 november, Vera, Groningen - Koop hier je lidmaatschap
5 november, Paradiso, Amsterdam - Koop hier je kaarten

Het Groningse traumahelikopter is terug. Deze maand staan ze met een gloednieuw album, genaamd Competition Stripe in verschillende Nederlandse clubs, klaar als altijd om de bezoeker omver te blazen met stevig gitaarwerk en een fenomenale liveshow.

Meer informatie concerten traumahelikopter

Larry Gus
28 oktober, Dutch Design Week, Eindhoven - Koop hier je kaarten
29 oktober, EKKO, Utrecht - Koop hier je kaarten

Over de shows van Larry Gus in 2014 wordt nog steeds gepraat. Volledig doorgedraaid stuiterde de man over het podium terwijl hij een drumpad en een ramvol geladen sampler bewerkte. Ook nu weer verwachten we niks anders dan een bizarre show waar het bezoek hoe dan ook zwetend uitkomt.

Meer informatie concerten Larry Gus

Band of Skulls
28 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht - Koop hier je kaarten 
29 oktober, Muziekgieterij, Maastricht - Koop hier je kaarten
30 oktober, 013, Tilburg - Koop hier je kaarten

Voor de opnames van het vierde album streek het Engelse powertrio neer in een lege kerk in Southhampton. Een goede keus zo bleek want By Default is precies wat je wil van de indie- bluesrockband; meebrulrefreinen, monumentale riffs en een dosis energie waar je u tegen zegt. Komende week staan ze ook in Nederland op het podium. 

Meer informatie concerten Band of Skulls

Nena
27 oktober, 013, Tilburg - Koop hier je kaarten

Nog steeds dat matje, nog steeds leuk om te zien. De Duitse Nena staat deze week met een exclusieve clubshow in de Tilburgse 013 om die Neue Deutsche Welle ten gehore te brengen. Met haar enthousiasme en de aanstekelijke manier van dansen is de aantrekkingskracht van Nena niet te onderschatten.

Meer informatie concerten Nena

Happyness
31 oktober - DB’s, Utrecht - Koop hier je kaarten 
1 november - Vera, Groningen - Koop hier je kaarten

Happyness is een band uit London die verslavende lo-fi rock maakt die doet denken aan oude Amerikaanse collega’s als Pavement en Weezer. Hitgevoelig maar met een gruizig laagje. In Utrecht speelt Happyness samen met Electric Company. In Groningen krijg je ook nog Twin Peaks te zien! 

Meer informatie concerten Happyness 

Dolan Twins
29 oktober - Melkweg, Amsterdam - Uitverkocht

The Dolan Twins zijn op Youtube absolute sterren. De 16-jarige tweeling heeft daar meer dan 2,5 miljoen subscribers. Elke dinsdag maken ze een video over hun tienerleven. Nu komen ze met een eerste wereldtournee die ze langs de Melkweg in Amsterdam voert. Verwacht een avondvullend geheel van comedy, muziek en sketches. De Melkweg is wel al helemaal uitverkocht.

Meer informatie concert Dolan Twins

Death Grips
30 oktober - Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam - Uitverkocht

Death Grips maakt hiphop in de meest extreme vorm, met invloeden vanuit noise, punk, metal en psychedelische synths en glitch, danwel brute beats. Ze speelden al eens de Melkweg en Bitterzoet aan flarden. Op 30 oktober is de Tolhuistuin aan de beurt. De kaarten bij officiële verkooppunten zijn uitverkocht. Belangstellenden moeten uitwijken naar Ticketswap, Viagogo of andere websites.

Meer informatie concert Death Grips 

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo