Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Deze keer onder meer aandacht voor een ode aan Toon Hermans, een van de grootste artiesten uit de Nederlandse geschiedenis, de grootste poppenhuis- en miniaturenbeurs ter wereld, het sprookjesfestival en een film voor de hele familie.

Sprookjesfestival Arnhem
Wat: festival, sprookjes
Waar: Land van de Markt, Arnhem
Koop hier je kaarten

Van 22 tot en met 30 oktober moeten sprookjesliefhebbers naar Arnhem afreizen, daar vindt het Sprookjesfestival plaats. Op deze zondag zijn er allerlei voorstellingen voor de hele familie te bezoeken. Bijvoorbeeld die van de zingende zeemeerminnen. Zij hebben een ei gevonden en proberen het op allerlei manieren uit te broeden. Of de voorstelling over de prinses op de erwt in Hotel Haarhuis. Bekijk het complete programma op de website van het festival.

In de schaduw van Toon Hermans
Wat: theater
Waar: Carré, Amsterdam
Koop hier je kaarten

Vlaamse hommage aan Toon Hermans met liedjes en anekdotes. Met vriend en laatste manager Herman van Hove en zangeres Lissa Meyvis.

"Ontroerd en verrast door de kracht van het tijdloze repertoire van 'de Grote Eén' en het vakmanschap van alle vertolkers. Herman zit rechts op het toneel in een fraaie leunstoel en leidt hij ons als verteller door het artistieke leven van Toon", laat artiest Paul van Vliet op de website van Carré weten.

Poppenhuis- en miniaturenbeurs
Wat: beurs, tentoonstelling
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Koop hier je kaarten

De 26e editie van 's werelds grootste poppen, beren, poppenhuizen en miniaturenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Op deze beurs ontmoeten verzamelaars en hobby-knutselaars elkaar, maar iedereen met ook maar een beetje interesse in levensechte poppen en ouderwetse knuffels is welkom.

Keeping up with the Joneses
Wat: film, komedie
Waar: Bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 105 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

De Amerikaanse acteur Zach Galifianakis, onder meer bekend door zijn bijdrage aan de Hangover-reeks, probeert in Keeping up with the Joneses de lachers op zijn hand te krijgen. Galifianakis en Isla Fischer spelen een getrouwd stel dat in een spionageschandaal wordt verwikkeld als ze erachter komen dat hun buren spionnen zijn.

Bekijk de trailer van Keeping up with the Joneses:

Ma vie de Courgette
Wat: animatiefilm voor het hele gezin    
Waar: Geselecteerde filmhuizen
Speelduur en leeftijd: 66 minuten, 8 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Na de dood van zijn moeder denkt het jongetje met de bijzondere naam Courgette, dat hij alleen op de wereld is. Maar de wees krijgt er in het kindertehuis een hele reeks nieuwe vrienden bij.

Bekijk de trailer van Ma vie de Courgette:

STUFF.
Wat: concert
Waar: Sugarfactory, Amsterdam
Koop hier je kaarten

Het vijfkoppige STUFF. timmert momenteel flink aan de weg met hun genre overstijgende futuristische jazzfunk. Live staat de band als een huis; in thuisland België kwam een zegetour er al aan te pas. Deze week door heel Nederland te vinden.