Tot en met zondag vindt weer het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Omdat veel evenementen uitverkocht dreigen te raken, zet NU.nl de om en nabij tien leukste gratis alternatieven op een rij. Dit keer de zaterdag. 

Drie dagen lang vormt Amsterdam het decor van een van de belangrijkste dancefestivals ter wereld; ADE. Hier komen organisatoren, producenten, muzikanten en andere medewerkers uit de danceindustrie samen om hun visie te delen en nieuwe plannen maken.

Maar voor de overgrote meerderheid staat ADE natuurlijk symbool voor feesten met de beste line-ups, op de leukste locaties en de ruimste sluitingstijden.

Ibiza Sonica Radio Live Broadcast from W Lounge
Wat: dj-sets
Waar: W Hotel, Spuistraat 175
Wanneer: 20.00 - 03.00 uur
Meer informatie

Ibiza Sonica mag in het W Hotel live radio maken en heeft hiervoor de hulp gevraagd van artiesten als Eats Everything, Eelke Kleijn, Olivier Weiter, Some Chemistry, Apotheque en Bold Moves. Wie wil komen dient wel even te reserveren.

3FM live vanaf ADE
Wat: dj-sets
Waar: A’dam Toren, Overhoeks 1, Amsterdam
Wanneer: 21.00 - 03.00 uur
Meer informatie 

Radio 3FM zal dit jaar vanuit de gloednieuwe club Shelter onder de A’dam Toren het Amsterdam Dance Event verslaan. Het station zal de beste dj’s van het festival in hun tijdelijke studio ontvangen en de luisteraar over ADE informeren.

We are ADEV
Wat: demonstratie, dans optocht
Waar: Jonas Daniël Meijer Plein, Amsterdam
Wanneer: 13.00 - 22.00 uur
Meer informatie

We are ADEV is een alternatief evenement en geen officieel programmaonderdeel van ADE. De organisatie wil met een tocht door Amsterdam, uiteraard met muzikale omlijstingen, aandacht vragen voor de iets mindere commerciële vrijplaatsen in de stad.

Nox Music Showcase
Wat: dj-sets
Waar: Three Sisters Pub, Rembrandtplein, Amsterdam
Wanneer: 22.00 - 04.00 uur
Meer informatie

Vijf dj’s en een live act moeten Nox Music tijdens ADE op de kaart zetten. Tijdens hun eerste, en gratis, ADE Showcase zullen Nicola Brusegan Mohabitat, Niko Favata, Teo Lentini, Klaide en Drobe de muziek verzorgen.

Legendary
Wat: dj-set        
Waar: Cafe in the City, Kleine Gartmanplantsoen 5, Amsterdam
Wanneer: 22.00 - 03.00 uur
Meer informatie

Het feest Legendary moet indirect ook de nieuwe club Cafe in the City dopen. Voorheen zat hier Club Blinq. De Nederlandse Rob Boskamp zal de inwijding met veel internationale dj-collega’s voltrekken.

Madzonegeneration Showcase
Wat: dj-sets
Waar: Luminaa, Leidseplein 20, Amsterdam
Wanneer: 20.00 - 04.00 uur
Meer informatie

Dit is wederom echt een parel op het gebied van gratis feestjes tijdens ADE. Het Italiaanse internetradiostation Madzone organiseert voor de derde keer een ADE-feest en heeft dit keer Kurtis Blow uitgenodigd. Blow was een van de eerste commercieel succesvolle rappers ter wereld. Hij scoorde een monsterhit met het nummer These are the Brakes.

Yellinek Records Label Night
Wat: dj-sets       
Waar: Waterkant, Marnixstraat 246
Wanneer: 22.30 – 03.00 uur
Meer informatie

Yellinek Records is de thuishaven van onder andere de Nederlandse hip hop-formatie Yung Internet. In café Waterkant zullen ze, ondersteund door Guessbeats en Kidmalone, de hele nacht platen draaien.

Unusual ADE Special
Wat: dj-sets
Waar: Nova, Korte Leidsedwarsstraat 16
Wanneer: 23.00 – 05.00 uur
Meer informatie

Unusual voert haar traditionele clubconcept vol R&B- en Hip Hop-classics door tijdens ADE, maar probeert het niveau dit weekend ongekend hoog te houden. 22

BAR vs. PIP x NDSM vs. ADE Club sleep/over
Wat: slaapfeestje
Waar: NDSM terrein, Neveritaweg, Amsterdam
Wanneer: 11.00 - 23.00 uur
Meer informatie

Het terrein van de voormalige scheepswerf NDSM biedt tijdens ADE slaapplek aan vierhonderd mensen. Overdag kunnen deze gasten, samen met een ieder die maar wil, dansen en bijkomen tijdens BAR vs. PIP x NDSM vs. ADE Club sleep/over. Hiervoor slaan de Rotterdamse club Bar en de Haagse club Pip de handen ineen.

Kompakt Pop Up Store
Wat: dj-sets, plaatverkoop
Waar: Oz, Oudezijds Achterburgwal 66, Amsterdam
Wanneer: 14.00 - 20.00 uur
Meer informatie

Het Duitse Kompakt is een van de belangrijkste labels en distributeurs op het gebied van elektronische dansmuziek en thuishaven voor artiesten als DJ Koze of Michael Mayer. In de zogeheten pop up store kunnen liefhebbers niet alleen platen kopen, maar in de avonduren ook gratis naar dj-sets luisteren van aan het label verbonden dj’s.