Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Deze zaterdag zijn er weer diverse festivals, tentoonstellingen en films te bezoeken. Zo kun je onder meer in Sittard naar een Oktoberfest en naar Eindhoven voor de Dutch Design Week. 

Origin Chocolate Event
Wat: Tentoonstelling
Waar: Amsterdam
Kosten: 14,50 euro
Koop kaarten

Het Koninklijke Instituut voor de Tropen staat zaterdag in het teken van chocolade, en meer specifiek origine chocolade van cacaobonen uit een specifieke regioChocolademakers en experts presenteren hun exclusieve chocolades. En natuurlijk het belangrijkste: het publiek mag ook proeven.  

Dutch Design Week
Wat: Ontwerpfestival
Waar: Eindhoven
Kosten: 17,50 euro (passe-partout)
Koop kaarten 

Werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers staan vanaf zaterdag centraal op meer dan honderd plekken in Eindhoven. Designliefhebbers kunnen tentoonstellingen, lezingen, debatten en feesten bezoeken.

Oktoberfeest Sittard
Wat: Muziekfestival
Waar: Sittard
Kosten: vanaf 10 euro
Koop kaarten

In het Limburgse Sittard wordt dit weekeinde feest gevierd in de stijl van Oktoberfest. Van vrijdag tot en met zondag zijn verdeeld over vier tenten diverse artiesten te zien, als Beppie Kraft, Sümpfkröten en George Baker. Dit gebeurt natuurlijk allemaal temidden van origineel Duits bier uit grote glazen pullen.

Pasar Malam Asia
Wat: Cultureel festival
Waar: Nijmegen
Kosten: 7 euro
Koop kaarten 

Aziatische hapjes, dansen, kunst en andere culturele activiteiten staan dit weekeinde centraal in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Bezoekers kunnen talloze kraampjes bezoeken of eten in één van de Oosterse restaurants die te vinden zijn op het festival.

ADE
Wat: Dancefestival
Waar: Amsterdam
Kosten: varieert
Koop kaarten

ADE is in volle gang en ook zaterdag is er genoeg in de hoofdstad te doen. Zo geeft Martin Garrix (die deze week door DJ Mag werd uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld) in de RAI een show die voor alle leeftijden toegankelijk is en kun je in het Van Gogh Museum een audiotour volgen die is ingesproken door Armin van Buuren.

Sophia live in Heerlen
Wat: Concert
Waar Nieuwe Nor, Heerlen
Koop kaarten

Sophia is de band van Robin Proper-Sheppard voormalig lid van de Amerikaanse rockband The God Machine. Met Sophia tapt hij uit een ander vaatje en maakt hij herfstige, zwaarmoedige nummers; precies wat we deze week nodig hebben.

Kaiser Chiefs  live in Tilburg
Wat: Concert
Waar: 013, Tilburg
Koop kaarten

Ruim tien jaar terug stonden de mannen van Kaiser Chiefs voor de eerste keer in Paradiso op de 2005 editie van London Calling. Sindsdien is er veel veranderd. Kaiser Chiefs bracht ons talloze hits en volle festivalweides. Deze week zijn ze met een nieuw album weer eens in het clubcircuit van Tilburg, Groningen en Amsterdam te aanschouwen.

Jack Reacher: Never go back
Wat: actiefilm
Waar: Bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 118 min, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Tom Cruise keert terug als voormalig-militair Jack Reacher in Jack Reacher: Never Go Back. Het tweede deel is gebaseerd op de nieuwste roman uit de Jack Reacher-serie van Lee Child, Never Go Back.

In dat boek wordt Reacher beschuldigd van mishandeling en het bezwangeren van een vrouw, twee zaken die hij zich niet kan herinneren en die hij met enige brute kracht rechtzet.