Tien gratis evenementen tijdens ADE op vrijdag

Het Amsterdam Dance Event (ADE) loopt nog tot zondag, maar omdat veel evenementen uitverkocht dreigen te raken, zet NU.nl de tien leukste gratis alternatieven op een rij.

Drie dagen lang vormt Amsterdam het decor van een van de belangrijkste dancefestivals ter wereld: ADE. Hier komen organisatoren, producenten, muzikanten en andere medewerkers uit de dance-industrie samen om hun visie te delen en nieuwe plannen te maken.

Maar voor de overgrote meerderheid staat ADE natuurlijk symbool voor feesten met de beste line ups, op de leukste locaties en met de meest uitgerekte sluitingstijden.

Maceo Plex Fietstunnel Rijksmuseum
Wat: dj-set
Waar: fietsdoorgang Rijksmuseum, Amsterdam
Wanneer: 19.00 - 23.00 uur
Meer informatie

Normaal gesproken hoor je in de fietstunnel, die de Stadhouderskade en de Van Baerlestraat met elkaar verbindt, geen muziek. Daar wordt vrijdagavond verandering in gebracht als Maceo Plex zijn beste platen zal draaien. Reserveren is verplicht, want er is slechts plek voor tweeduizend mensen.

Midnight at Work
Wat: dj-sets
Waar: Luminaa, Leidseplein 20-22, Amsterdam
Wanneer: 4.00 - 8.00 uur
Meer informatie

Deze zogeheten afterparty is bedoeld voor mensen die de donderdagavond nog even door willen laten gaan. Tijdens Midnight at Work worden er uiteenlopende muziekstijlen aangeboden door artiesten als Aizy, Jimmy Clash, Kaku en Plastik Funk.

Morning Rave at Andaz Hotel
Wat: dj-sets, ontbijt
Waar: Andaz, Prinsengracht Hotel, Prinsengracht 587, Amsterdam
Wanneer: 7.00 - 9.00 uur
Meer informatie

Ook het Prinsengrachthotel organiseert een 'after'. Het vijfsterrenhotel richt zich op een gezonde afsluiter/start van je de ADE-nacht/dag. Naast dj-sets kun je hier terecht voor een gezond ontbijt (niet gratis).

A Special Dance for Health Class with DJ Jean
Wat: ochtendgymnastiek met DJ Jean
Waar: Van Dyck Bar, Korte Leidsedwarsstraat 28-32, Amsterdam
Wanneer: 12:00 - 13:30 uur
Meer informatie

De organisatie Dance for Health vraagt om aandacht voor een gezonde levensstijl. In het kader van deze wens wordt vrijdag een speciale dansklas onder de bezielende leiding van de dance-legende DJ Jean georganiseerd.

EAM meets ZAP!
Wat: dj-sets
Waar: Tara, Nes 100, Amsterdam
Wanneer: 21.00 - 04.00 uur
Meer informatie

Zap! slaat de handen ineen met EAM Agency en laat dj’s Christian Hornbostel, Stanny Abram, Paolo Barbato, Dan Rubell en Umloud in de Tara opdraven.

Mo Manager X Appelsap Showdown
Wat: dj-sets
Waar: Suzy Wong, Korte Leidse Dwarsstraat 45, Amsterdam
Wanneer: 21.00 - 3.00 uur
Meer informatie

Mo Manager is een Amsterdams artiestenagentschap en gaat tijdens het Amsterdam Dance Event samenwerken met feestorganisatie Appelsap. Deze combinatie levert vrijdag gratis dj-sets op van onder meer Sir OJ, Jeff Solo en Mario Nawaz.

(Z)onderbroek ADE underwear party
Wat: dj-sets, gay night
Waar: Club Church, Kerkstraat 52, Amsterdam
Wanneer: 22.00 - 06.00 uur
Meer informatie

Vrouwen mogen bij dit feest niet aanwezig zijn, maar de organisatie heeft wel internationale dj’s als Michael Gualtieri, (Boston), Damiano Davide en Mr. Bremson (beide San Francisco) weten te strikken. Bovendien hoef je geen broek aan.

Real House
Wat: dj-sets
Waar: Luminaa, Leidseplein 22, Amsterdam
Wanneer: 22.00 - 04.00 uur
Meer informatie

Maar liefst twaalf verschillende dj’s staan op het programma van de avond Real House in Luminaa. Het feest is ontstaan uit een samenwerking tussen DJ-World en DJMakelaar.nl en biedt een platform voor alle dj’s die door de organisatie worden vertegenwoordigd.

Voyage
Wat: dj-sets
Waar: Café Struik, Rozengracht 160, Amsterdam
Wanneer: 23:59 - 03:00 uur
Meer informatie

Wie even geen zin heeft in megalomane clubtoestanden moet naar Café Struik. Het café aan de Rozengracht biedt vrijdagavond plaats aan jong dj-talent in een rustige setting. Elias Mazian zal de platen gaan draaien.

Kompakt Pop Up Store
Wat: dj-sets, plaatverkoop
Waar: Oz, Oudezijds Achterburgwal 66, Amsterdam
Wanneer: 14.00 - 20.00 uur
Meer informatie

Kompakt is een van de belangrijkste labels en distributeurs op het gebied van elektronische dansmuziek en thuishaven voor artiesten als DJ Koze of Michael Mayer. In de pop-up store kunnen liefhebbers niet alleen platen kopen, maar in de avonduren ook gratis naar dj-sets luisteren van aan het label verbonden dj’s. Of je hangt gewoon in de winkel rond om voor de regen te schuilen, het kan allemaal.

Lees meer over:
ADE

NUwerk

Tip de redactie