Acht films die je vanaf deze week in Nederland kunt zien

Iedere week verschijnen er nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje.

Deze week besteden we onder meer aandacht aan de nieuwe Jack Reacher-film Never go back (met Tom Cruise die wederom, in de huid van Jack Reacher kruipt), de twee Franse films Ma Vie de Courgette en La Fille Inconnue en de documentaire De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw.

Jack Reacher: Never go back
Wat: actiefilm
Waar: Bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 118 min, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Tom Cruise keert terug als voormalig-militair Jack Reacher in Jack Reacher: Never Go Back. Het tweede deel is gebaseerd op de nieuwste roman uit de Jack Reacher-serie van Lee Child, Never Go Back.

In dat boek wordt Reacher beschuldigd van mishandeling en het bezwangeren van een vrouw, twee zaken die hij zich niet kan herinneren en die hij met enige brute kracht rechtzet.

Bekijk de trailer van Jack Reacher: Never go back:

Keeping up with Joneses
Wat: komedie
Waar: Bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 105 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

De Amerikaanse acteur Zach Galifianakis, onder meer bekend door zijn bijdrage aan de Hangover-reeks, probeert in Keeping up with the Joneses de lachers op zijn hand te krijgen. Galifianakis en Isla Fischer spelen een getrouwd stel dat in een spionageschandaal wordt verwikkeld als ze erachter komen dat hun buren spionnen zijn.

Bekijk de trailer van Keeping up with Joneses:

Hell or High Water
Wat: misdaad, drama
Waar: Bioscopen in heel Nederland         
Speelduur: 103 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Hell or High Water gaat over twee broers, gespeeld door Ben Foster en Chris Pine, die hun boerderij dreigen te verliezen omdat ze hoge schulden bij een bank hebben. Een aantal overvallen moet hen helpen om uit de financiële crisis te raken, maar brengt alleen maar meer problemen met zich mee.

Bekijk de trailer van Hell or High Water:

Genius
Wat: biografische film
Waar: Bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 104 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Oscarwinnaar Colin Firth speelt in Genius de uitgever Max Perkins, ontdekker van wereldberoemde schrijvers als  F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway. De film is gebaseerd op de biografie over de uitgever, geschreven door A. Scott Berg.

Bekijk de trailer van Genius:

La Fille Inconnue
Wat: thriller, drama
Waar: Filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 106 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

La Fille Inconnue, geregisseerd door de broers Dardenne, streed tijdens het filmfestival van Cannes om een Gouden Palm. De film kreeg hem niet, maar gooide desondanks hoge ogen bij de internationale filmpers. La Fille Inconnue gaat over een huisarts in Luik die in gewetensnood raakt na het overlijden van een van haar patiënten.

Bekijk de trailer van La Fille Inconnue:

Ma vie de Courgette
Wat: animatiefilm voor het hele gezin    
Waar: Geselecteerde filmhuizen
Speelduur en leeftijd: 66 minuten, 8 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Na de dood van zijn moeder denkt het jongetje met de bijzondere naam Courgette, dat hij alleen op de wereld is. Maar de wees krijgt er in het kindertehuis een hele reeks nieuwe vrienden bij.

Bekijk de trailer van Ma vie de Courgette:

As I open my Eyes
Wat: drama
Waar: Filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 102 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Hij was al te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam, maar nu kan de rest van Nederland ook naar As I open my Eyes.

De film speelt zich af in het Tunesië van 2010, enkele maanden voordat de Arabische Lente zal uitbreken. De kijker ziet de wereld door de ogen van de achttienjarige Farah die net is afgestudeerd. Haar familie ziet haar toekomst als dokter, maar zelf wil ze liever in een geëngageerde rockband spelen.

Bekijk de trailer van As I open my Eyes:

De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw
Wat: documentaire
Waar: Filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 75, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Reinbert de Leeuw geldt als een van de grondleggers van de Nederlandse ensemblecultuur. In 1974 richtte hij samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium het Schönberg Ensemble op, dat later fuseerde met het Asko Ensemble.

In de documentaire De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw volgt de kijker de dirigent vanaf de eerste repetities tot aan de uitvoering van de Matthäus Passion in de Amsterdamse Nieuwe Kerk in maart 2016.

Bekijk de trailer van De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw:

Lees meer over:
Tip de redactie