Ook komend weekend kun je weer genieten van Oktoberfest-sferen. Van Noord-Holland tot Noord-Brabant, van Overijssel tot Vlaanderen. In samenwerking met Oktoberfestfan.nl zet NU.nl de tien leukste op een rij.

Er worden net zoals op het traditionele, wereldberoemde volksfeest in München veel zogeheten Festzelte opgezet om de echte Oktoberfest-sfeer zo goed mogelijk na te bootsen.

Ook vinden er dit weekend weer veel meerdaagse feesten plaats.

Oktoberfest Heerhugowaard
Waar: The Temple
Wanneer: 22 oktober
Kosten: 17,50 of betaal voor een biertafel (per groep)
Koop hier je kaarten

Op zaterdag 22 oktober 2016 wordt in The Temple in Heerhugowaard de allereerste editie van het Heerhugowaards Oktoberfest georganiseerd. Eric van Duijvenvoorde van het platform Oktoberfestfan.nl, presenteert het Oktoberfest.

Hij gaat de bezoekers niet alleen meenemen naar Duitse sferen; ook gaat hij desgewenst bezoekers alle feiten over het Oktoberfest meegeven. Daarnaast zorgen Peter Beense, Jodelheidi, Schlagerband die Männer en DJ Ötzi voor de goede stemming.

Oktoberfest Arcen
Waar: Café de Hertog Jan Proeverij
Wanneer: 21 t/m 23 oktober
Kosten: 13,75 of 14,75 incl. veerpont
Koop hier je kaarten

Het Oktoberfest in Arcen vindt dit jaar voor de negende keer plaats en wel op 21, 22 en 23 oktober op de Festwiese naast de Hertog Jan Proeverij in Arcen. Op vrijdagavond kunnen bezoekers in Duitse stijl aan lange tafels genieten van traditionele Bayerische gerechten en het bier van de overbuurman.

Op deze avond gaan diverse Schutterijen uit de regio officieel de opening verrichten met het traditioneel aanslaan van het eerste vat oktoberfestbier. Aansluitend zijn er optredens. 

Zaterdag passeren alle grote Duitse coryfeeën als Udo Jürgens, Tony Marshal en Rex Gildo de revue. Evenals Duitse groepen zoals Die Höhner, Klostertaler en Zillertaler Schürzenjäger. Zondag is het traditiegetrouw familiedag.

Oktoberfest Dongen
Waar: Sporthal De Salamander
Wanneer: 21 en 22 oktober
Kosten: 15,-
Koop hier je kaarten

Op vrijdagavond 21 oktober en zaterdagavond 22 oktober vindt de tweede editie van het Oktoberfest Dongen plaats. Er zijn twee live-acts geregeld: Wahnsinn op vrijdagavond en Woenderbaar op zaterdagavond.

Naast de juiste drank kunnen er typische Duitse spijzen besteld worden als een Kalte Platter, broodje braadworst en pretzels. Kom je met je vrienden? Er is een speciaal vriendenarrangement samengesteld.

Hij Oktoberfest Hasselt (België)
Waar: Regenbooghuis Hasselt
Wanneer: 21 oktober
Kosten: gratis toegang
Koop hier je kaarten

Op vrijdag 21 oktober viert ook Hasselt Oktoberfest. Tijdens dit evenement genieten bezoekers van Duitse bieren geserveerd in authentieke bierpullen, Duitse worst, pretzels en natuurlijk schlagermuziek. Ook treedt Andrea Schön op.

Iedereen is (gratis) welkom tijdens dit evenement in het Regenbooghuis. Regenbooghuis Limburg is een locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten en waar holebi's, transgenders en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Oktoberfest Zeeland
Waar: Feesttent op het Kerkplein
Wanneer: 21 en 22 oktober
Kosten: 12,50
Koop hier je kaarten

Het Oktoberfest in Zeeland wordt gehouden op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober. Evenals vorig jaar komt er op het kerkplein midden in het dorp een grote feesttent te staan die helemaal in Duitse sferen wordt aangekleed.

Op vrijdag zorgt partyband Woenderbaar voor de muziek en op zaterdagavond wordt de muziek verzorgd door het dj-duo Beck und Bauer. 

Oktoberfest Uden
Waar: Markt Uden
Wanneer: 22 oktober
Kosten: v.v.k. 12,50 en aan de kassa 17,50
Koop hier je kaarten

Uden viert dit jaar alweer de derde editie van het Oktoberfest op de Markt in het dorp. Met een Oktoberfestband, ludieke artiesten en "presentatie door Marco der Ski Lehrer und ein großer dj aus Erding".

Originele glazen pullen, Dirndls en Lederhosen zorgen ervoor dat bezoekers zich in Duitsland wanen. Houd je van witbier? Dan zit je helemaal goed in Uden.

Oktoberfest Kampen
Waar: Music Club Kampen
Wanneer: 22 oktober
Kosten: 20,-
Koop hier je kaarten

Op zaterdag 22 oktober wordt Music Club Kampen omgebouwd tot een Duitse bierhal, inclusief biertafels. Uiteraard is er veel bier en zijn er Duitse eetkraampjes met bratwurst en sauerkraut. Liveband de Schürzenjäger zorgt voor de muzikale omlijsting in de grote zaal en dj Thomas zet het café op zijn kop.

Uiteraard kom je veel Lederhosen, foute skipakken, strakke boblsee-outfits en Dirndl-jurkjes tegen. De Schürzenjäger (een van de succesvolste bands uit Oostenrijk) zorgt ervoor dat de sfeer van het Zillertal naar Kampen komt.

Oktoberfest Oldambt
Waar: Feesttent Havenkade-Oost 3 in Winschoten
Wanneer: 22 oktober
Kosten: 12,50,-
Koop hier je kaarten

Zaterdag 22 oktober vindt de zesde editie van Oktoberfest Oldambt plaats in Winschoten. Fans van dit feest kunnen "in plaats van auf der Autobahn richting Duitsland gaan, nu in Winschoten aanschuiven aan de lange biertafels en genieten van Bier und Gesang".

Drink een pul bier, een glas weißwein of eet een bratwurst en geniet van live artiesten. Tijdens dit Oktoberfest treden Wahnsinn en dj Arnoud op. De organisatie laat zich verrassen en daagt ieders creatieve geest uit op het gebied van passende kleding deze avond.

Oktoberfest Leeuwarden
Waar: Feesttent Wilhelminaplein
Wanneer: 22 oktober
Kosten: 10,-
Koop hier je kaarten

Er komt een tweede editie van het grootste Oktoberfest in Friesland en wel op zaterdag 22 oktober. De locatie is wederom een mooi aangeklede Megatent in Oktoberfest-stijl, gevestigd op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden.

Dit jaar zijn "bier und bratwurst" weer belangrijke ingrediënten! Naast heel veel ''Spaß", zullen natuurlijk de allerbeste schlager- en oktoberfestartiesten aantreden. De line up bestaat uit Dennie Christian, Danny Panadero, dj Maarten en een live band.

Oktoberfest Zeist
Waar: Sportcafé Dijnselburg
Wanneer: 22 oktober
Kosten: 12,50 en aan de kassa 15,00
Koop hier je kaarten

Sportcafé Dijnselburg van sporthal Dijnselburg wordt op 22 oktober voor de allereerste keer omgetoverd tot sfeervolle bierstube. De aankleding, de muziek en de optredens zullen er voor zorgen dat bezoekers zich op een waar Oktoberfest bevinden met dj Jochem en Täntchen Anna.

Uit de eigen artiestenstal komen 'Unser Hei'no' en De Alpenzusjes & Anton, die samen een speciaal optreden verzorgen. Geheel in stijl wordt bier uit de bierpul gedronken en men kan bratwurst, curry-wurst, sauerkraut en pretzels verkrijgen. Auf geht's.

Kijk voor een volledig overzicht op Oktoberfestfan.nl