Tien gratis evenementen tijdens ADE op donderdag

Van donderdag tot en met zondag vindt weer het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Omdat veel evenementen uitverkocht dreigen te raken, zet NU.nl de om en nabij tien leukste gratis alternatieven op een rij. Dit keer de donderdag. 

Drie dagen lang vormt Amsterdam het decor van een van de belangrijkste dancefestivals ter wereld; ADE. Hier komen organisatoren, producenten, muzikanten en andere medewerkers uit de dance industrie samen om hun visie te delen en nieuwe plannen maken.

Maar voor de overgrote meerderheid staat ADE natuurlijk symbool voor feesten met de beste line ups, op de leukste locaties en de meest uitgerekte sluitingstijden.

Kompakt Pop Up Store
Wat: dj-sets, plaatverkoop
Waar: Oz, Oudezijds Achterburgwal 66, Amsterdam
Wanneer: 14.00 - 20.00 uur
Meer informatie

Het Duitse Kompakt is een van de belangrijkste labels en distributeurs op het gebied van elektronische dansmuziek en thuishaven voor artiesten als DJ Koze of Michael Mayer. In de zogeheten pop up store kunnen liefhebbers niet alleen platen kopen, maar in de avonduren ook gratis naar dj-sets luisteren van aan het label verbonden dj’s.

Meanwhile at W Amsterdam by Day
Wat: dj-sets
Waar: W Hotel, Spuistraat 175, Amsterdam
Wanneer: 12.00 - 20.00 uur
Meer informatie

In het, nog redelijk nieuwe, W Hotel worden gratis dj sets aangeboden door onder meer Anil Aras,
Cleavage, Chris Stussy, Luuk van Dijk, en Times Are Ruff. Wie wil komen dient van te voren wel te reserveren.

In Deep'n'Dance Showcase
Wat: dj-sets
Waar: Muziekwinkel In Deep'n'Dance, Rozengracht 60
Wanneer: 12.00 - 14.00 uur
Meer informatie

In de Amsterdamse platenzaak In Deep'n'Dance kun je donderdag vanaf 12.00 uur luisteren naar dj-sets van winkeleigenaar Dexon en internationale talenten als Fabio Ferro, Mars Bill en Shiroko.

Dirtcaps
Wat: interview, meet and greet
Waar: I amsterdam Store, De Ruijterkade 28a-d, Amsterdam
Wanneer: 12.30 - 13.30 uur
Meer informatie

De Nederlandse dj’s Danny Groenenboom en Max Oude Weernink vieren onder de naam Dirtcaps al jarenlang wereldwijde successen met hun bombastische muziek in de allergrootste zalen.

In de I amsterdam Store tegenover het Centraal Station zijn de artiesten echter in een zeer intieme setting te bewonderen. Wie interesse heeft moet snel zijn, er is slechts plek voor vijftig personen.

Jumpstereo/Jumpmono Showcase
Wat: dj-sets
Waar: Cinema Café, Thorbeckeplein 16-18, Amsterdam
Wanneer: 14.00 - 21.00 uur
Meer informatie

Het Britse Jumpstereo Records en Jumpmono Records haalt tijdens het Amsterdam Dance Event zijn beste techno artiesten van stal, waaronder W.E.A.P.O.N. en Anti-Slam.

Mary Go Wild Basement Rave
Wat: dj-sets
Waar: Mary Go Wild Basement, Zeedijk 40, Amsterdam
Wanneer: 14.00 - 20.00 uur
Meer informatie

Mary Go Wild is niet alleen de titel van een van de meest complete overzichtswerken van de Nederlandse dancegeschiedenis, het is ook de organisator tijdens ADE van de legendarische Basement Raves. Artiesten worden ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt. Let op: beperkte capaciteit!

538 DJ Hotel
Wat: dj-sets
Waar: 538DJ Hotel, Roelof Hartstraat 1, Amsterdam
Wanneer: 16.00 - 00.00 uur
Meer informatie

De dj's van Radio 538 nemen drie dagen lang het College Hotel over en zenden live vanuit het gebouw uit. Daarnaast nodigen ze bekende dj’s uit om in het hotel sets neer te zetten. De optredens van onder anderen Martin Garrix zijn niet gratis en alleen op uitnodiging.

We Are E Music Management Cocktail night
Wat: dj-sets
Waar: Vijzelstraat 39, Amsterdam
Wanneer: 17.00 - 01.00 uur
Meer informatie

Het Nederlandse artiesten managementbureau We Are E nodigt uit om te komen dansen en cocktails te drinken. Om dit muzikaal te omlijsten zet het bureau haar eigen artiesten, zoals Oliver Weiter, DJ Remy en Patrice Bäumel, in het zonnetje.

Casa Musica
Wat: dj-sets
Waar: Rose’s Cantina, Reguliersdwarsstraat 38, Amsterdam
Wanneer: 18.00 - 04.00 uur
Meer informatie

Misschien wel het best bewaarde ‘gratis geheim’ tijdens ADE. In de reeks Casa Music zullen DJ Spen, Simon Dunmore en Phil Asher hun lievelingsplaten draaien. De drie artiesten beslaan samen zo’n zestig jaar aan housegeschiedenis en hebben samengewerkt met enkele van de grootste artiesten op aarde.

Bigi Poku invites DJ Moortje
Wat: dj-sets
Waar: Waterkant Amsterdam, Marnixstraat 246, Amsterdam
Wanneer: 22.30 - 2.00 uur
Meer informatie

De Nederlands-Curaçaose dj DJ Moortje wordt als een van de grondleggers van de muziekstroming bubbling gezien. Tijdens ADE zal hij een gratis dj-set in de Waterkant verzorgen.

Lees meer over:
ADE
Tip de redactie