Uitgelicht: De leukste concerten van deze week

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Nederland trekt weer het clubcircuit in. Deze week brengt PJ Harvey (foto) een bezoek aan Heineken Music Hall in Amsterdam en is Dua Lipa te zien in Paradiso in de hoofdstad.

Verder deze week: Birth of Joy, The Great Communicators, Yann Tiersen en White Denim.

PJ Harvey: 16 oktober, Heineken Music Hall, Amsterdam

Eerder dit jaar werd het optreden van PJ Harvey op het festival Down The Rabbit Hole al hét optreden van deze festivalzomer genoemd. Voor de mensen die het gemist hebben: PJ Harvey komt deze week naar Amsterdam voor een optreden in de Heineken Music Hall. Ook met materiaal van haar nieuwe album, The Hope Six Demolition Project.

Meer informatie concerten PJ Harvey | Koop kaarten

Yak: 15 oktober, V11, Rotterdam / 16 oktober, ACU, Utrecht

Het Britse drietal Yak is deze week te vinden in Utrecht en Rotterdam voor shows in de ACU en V11. Deze band schakelt tussen vinnige noiserock, nineties grunge en dromerige psychedelia.

Meer informatie concerten Yak

Seasick Steve: 11 oktober, Paradiso, Amsterdam / 12 oktober, Paradiso, Amsterdam / 16 oktober, Paard van Troje, Den Haag

Bluesman Seasick Steve is op een bijzondere manier verbonden met Nederland. Regelmatig wordt de vagabond op Nederlandse festivals gespot en ook dit jaar is hij terug in Paradiso voor meerdere concerten. Deze week zal hij daar nieuw materiaal van zijn album Keepin' The Horse Between Me And The Ground laten horen.

Meer informatie concerten Seasick Steve

Obie Trice: 13 oktober, Melkweg, Amsterdam

De rapper Obie Trice werd, nadat hij ontdekt werd door Eminem, gelanceerd tot sterrendom met een succesvolle debuutplaat in 2003. Inmiddels heeft de man zijn eigen imperium opgebouwd met een label en meerdere platen. Deze week in de Melkweg te vinden.

Meer informatie concert Obie Trice | Koop kaarten

Birth of Joy: 14 oktober, Iduna, Drachten / 16 oktober, Paard van Troje, Den Haag / 20 oktober, Cul de Sac, Tilburg / 21 oktober, Luxor Live, Arnhem / 27 oktober, P60, Amstelveen / 30 oktober, Patronaat, Haarlem

De Nederlandse band Birth Of Joy maakt een mix van 70's psychedelia, stoner, grunge en punk. Deze maand zijn ze nog overal in het land te vinden met het onlangs verschenen GET WELL.

Meer informatie concerten Birth of Joy

Dua Lipa: 15 oktober, Paradiso, Amsterdam

De tent op het festival Lowlands stond stampvol voor deze zangeres en ze kon het zelf amper geloven. De Engelse Dua Lipa gaat als een speer naar de top met hits als Be The One en Hotter Than Hell. Deze week staat ze in Paradiso voor een uitverkochte show.

Meer informatie concert Dua Lipa | Koop Kaarten

White Lies: 13 oktober, Paradiso, Amsterdam / 14 oktober, Doornroosje, Nijmegen

Na een pauze is de band White Lies terug met hun postpunk geluid; een nieuw album brengt de band weer terug naar Nederland voor shows in Amsterdam en Nijmegen. Verwacht een optreden met nieuw materiaal en hits als To Lose My Life en Farewell To The Fairground.

Meer informatie concerten White Lies

The Great Communicators: 13 oktober, Paard van Troje, Den Haag / 19 oktober, Rotown, Rotterdam / 20 oktober, Luxor Live, Arnhem / 28 oktober, Simplon, Groningen

Het wordt steeds kouder buiten, tijd om deze week op te warmen met de zomerse nummers van The Great Communicators. De Haags-Amsterdamse heeft hun eerste full-length album net uit en dat wordt als vanzelfsprekend ten gehore gebracht in het clubcircuit.

Meer informatie concerten The Great  Communicators

Yann Tiersen: 15 oktober, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

De Franse multi-instrumentalist Yann Tiersen staat zaterdagavond tweemaal met een pianoconcert in het Koninklijke Theater Carré. De eerste voorstel begint om 20:00 uur en om 23:00 uur begint concert twee.Tiersen werd bekend door succesvolle soundtracks voor o.a. Amelie en Good Bye Lenin.

Meer informatie concerten Yann Tiersen | Koop kaarten

White Denim: 15 oktober, Doornroosje, Nijmegen / 16 oktober, De Helling, Utrecht

Afgelopen voorjaar kwam alweer het zevende studioalbum van de band White Denim. De mannen uit Texas hebben weer een geluid neergezet vol rock, psychedelica, blues, country en jazz. Tijdens de Europese tour komt White Denim langs in Doornroosje en De Helling.

Meer informatie concerten White Denim

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo

Tip de redactie