In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Na een drukke festivalzomer gaat het clubcircuit weer van start. Deze week brengt Andy Frasco een bezoek aan de Tolhuistuin, terwijl Arnhem zich opmaakt voor megaster Justin Bieber.

Birdy is in Utrecht en Tilburg te vinden en St. Tropez, eigenlijk overal. Verder deze week: Bryan Ferry, Kakkmaddafakka, Oscar, Wovenhand, Against The Current en MØ.

Bewilder: 7 oktober, Bibelot, Dordrecht / 9 oktober, De Amer, Amen / 14 oktober, Vera, Groningen

Bewilder, onder leiding van Maurits Westerik, greep dit jaar net naast de Edison en 3voor12 awards voor beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Toch is de indierockband, opgericht op Vlieland, meer dan de moeite waard. Onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail, zoals ze zelf zeggen.

Meer informatie concerten Bewilder

Eek-A-Mouse: 8 oktober, Melkweg Amsterdam / 9 oktober, Doornroosje, Nijmegen / 13 oktober, Effenaar, Eindhoven / 14 oktober, Duycker, Hoofddorp

Eek-A-Mouse is een bijzondere verschijning in reggaeland. Niet alleen door zijn naam, indrukwekkende postuur, maar ook door zijn unieke stijl van zingen (sing-jaying) op alle genres tussen ska en dancehall in. 

Komende weken is de Jamaicaan te zien door het hele land. Ook als buiten de zon niet meer schijnt, kun je zo toch nog aan je portie zonneschijn komen.

Meer informatie concerten Eek-A-Mouse  

Birdy: 7 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht / 8 oktober, 013, Tilburg

Birdy werd als piepjonge singer-songwriter in 2011 uit het niets bekend met haar cover van Skinny Love van Bon Iver. Inmiddels is het pianomeisje uitgegroeid tot een volwassen artiest met alweer een derde studioalbum op zak.

Ze is deze week in 013 en TivoliVredenburg te vinden.

Meer informatie concerten  Birdy  

Oscar: 8 oktober, Merleyn, Nijmegen / 9 oktober, Bitterzoet, Amsterdam

Oscar komt uit Londen en maakt melancholische pop. Kort maar krachtig, zo is zijn carrière tot nu toe ook wel te omschrijven. In mei bracht hij zijn debuutalbum Cut & Paste uit waar onder andere het aanstekelijke Daffodil Days op is te luisteren.

Live deze week te zien in Nijmegen en Amsterdam.

Meer informatie concerten Oscar

Wovenhand: 4 oktober, Effenaar, Eindhoven / 5 oktober, Melkweg, Amsterdam

Live shows van Wovenhand zijn niet zomaar een avondje uit. Ze zijn intens, intiem, spiritueel en krijgen altijd lovende recensies.

David Eugene Edwards is de man achter Wovenhand, die na een lange carrière als frontman van 16 Horsepower solo verder ging en maar liefst zeven albums afleverde.

Meer informatie concerten Wovenhand

Justin Bieber: 8 oktober, Gelredome, Arnhem / 9 oktober, Gelredome, Arnhem

Ook Arnhem moet zich klaarmaken voor intense concerten deze week. Niet vanwege de spiritualiteit, maar om schreeuwende tienermeisjes.

Niemand minder dan Justin Bieber is deze week in Nederland voor twee shows in de Gelredome, waar hij recente hits als Sorry en What Do You Mean live zal laten horen.

Meer informatie concerten Justin Bieber

St. Tropez: 7 oktober, Metropool, Hengelo / 8 oktober, Stroomhuis, Eindhoven / 13 oktober, Luxor Live, Arnhem / 14 oktober, Bibelot, Dordrecht / 21 oktober, Patronaat, Haarlem

Het Amsterdamse St. Tropez is deze maand op verschillende plekken in Nederland te vinden, waaronder deze week in Eindhoven en Hengelo. Vorige maand bracht de band hun debuutplaat uit, vol ‘yachtpunk from Amsterdam’, zoals ze dat zelf noemen. Wat je kunt verwachten? Lo-fi vocalen, snijdende gitaren en meeslepende drums.

Meer informatie concerten St. Tropez | Koop kaarten

Against The Current - 5 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht

YouTube heeft al veel artiesten de oceaan over gebracht, zo ook de Amerikaanse poprockband Against The Current. Inmiddels is de act hun YouTube covervideo fase ver voorbij, met al twee EP's en een debuutalbum met eigen werk op zak. Dat laten ze deze week live in TivoliVredenburg horen.

Meer informatie concert Against The Current

Andy Frasco: 8 oktober, De Meester, Almere / 9 oktober, Tolhuistuin, Amsterdam

Een Andy Frasco show is altijd uniek. Solo-battles, dansbare beats en sexy saxofoongeluid zijn onderdeel van een show van de rasechte entertainer. Stuiterend over het podium brengt hij zijn werk vol overgave ten gehore, net als bewerkte cover van bijvoorbeeld de Beastie Boys. Zere voeten aan het einde van de avond zijn gegarandeerd.

Meer informatie concerten Andy Frasco

MØ - 4 oktober, Paradiso, Amsterdam

Er is geen ontkomen aan deze zangeres. MØ was vorig jaar non stop op de radio te horen met Lean On van Major Lazer. We weten al dat deze Deense dame de stem heeft, maar hoe zit het met eigen werk? Haar nieuwe plaat werd dit jaar uitgebracht vol nieuws hits. Deze week staat ze in Paradiso.

Meer informatie concert  MØ

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo