Wat we dit weekend volgens Carolina Dijkhuizen moeten doen

Iedere week blikt NU.nl samen met een bekende Nederlander op het weekend vooruit. Deze keer geeft zangeres en musicalster Carolina Dijkhuizen (36) haar tips. 

Hans Klok's House of Horror - Hans Klok

"Ik was een tijdje terug in Las Vegas, toen heb ik een aantal shows van illusionisten gezien. Maar 'onze Hans' heeft ook in Las Vegas gestaan met een eigen programma. Dat is echt top of the bill. Hans Klok's House of Horror is echt heel erg leuk, juist door die knipoog naar Halloween. Ik vind het goed dat er iets van zo'n hoog niveau in Nederland te zien is. Wij Nederlanders zijn altijd heel gewoon, maar deze man wordt internationaal gevierd! Mensen in dit land waarderen hem, maar bevatten misschien niet volledig hoe succesvol hij is. Hij maakt zijn show daarnaast nog beter door acts uit het buitenland erbij te halen en in zijn voorstelling te implementeren."

Wat: Illusionistenshow
Waar: Carré Amsterdam (daarna door heel Nederland)
Kosten: Vanaf 15,00 euro
Koop kaarten

Bridget Jones's Baby - Sharon Maguire

"Ik ga naar de bios om te ontspannen. Om te lachen of een goede thriller te zien. Arthousefilms kijk ik liever thuis op de bank. Ik kreeg de uitnodiging van de première voor Bridget Jones's Baby en was benieuwd of hij het succes kon evenaren. Dat is gelukt. Ik moest zo lachen. Zij is als single op leeftijd aan het daten, wordt zwanger, maar heeft geen idee heeft wie de vader is. Ze heeft namelijk in dezelfde week seks gehad met twee verschillende mannen. Dat hoor je om je heen ook weleens. Verder komt er echte single-problematiek aan bod. Heel herkenbaar, behalve die zwangerschap zonder kennis van de vader. Ik vond hem echt top. Als het niet te lekker weer is van het weekend, moet je gewoon hier naartoe gaan. Een van de leukste films die ik de laatste tijd heb gezien."

Wat: Film/romantische komedie
Waar: bioscopen in heel Nederland
Kosten: Vanaf 5,00 euro
Koop kaarten 

The Bodyguard - Stage Entertainment

"Ik zit er zelf niet meer in (Dijkhuizen speelde de rol van Nicki Marron, red.), maar ik kan er niet onderuit: de show van dit moment is echt The Bodyguard. Daar kan niemand omheen. Een stuk of twintig hits van Whitney Houston, verpakt in een leuk, maar toch ook spannend verhaal. Er wordt onwijs goed gezongen en gespeeld. Te gekke dansers en het decor draagt vijf ledschermen. Het is alsof je in een soort film zit."

Wat: Musical     
Waar: Beatrix Theater Utrecht
Kosten: Vanaf 24,00 euro
Koop kaarten

Soldaat van Oranje - New Productions

"De enige musical in Nederland die al vijf jaar draait. Los van dat het een heel goede voorstelling is die mooi in elkaar zit: hier wordt onze geschiedenis verteld. Je moet dit echt gezien hebben, of je nou van musicals houdt of niet. Ze werken mee aan schoolprojecten, hele klassen zien die voorstelling. Het is de beste geschiedenisles die je kunt krijgen. Het is een spektakel, maar het verhaal wordt ook heel duidelijk verteld. Je draait als publiek ook mee met het decor. Het is theater 2.0."

Wat: Musical
Waar: Katwijk
Kosten: 35,00 euro
Koop kaarten

Lees meer over:
Tip de redactie