Wekelijks verschijnen talloze nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl tipt iedere week om en nabij zes films die je zou moeten zien.

Deze week onder andere aandacht voor acht films tijdens het Nederlands Film Festival en de remake van de western The Magnificent Seven, met een hoofdrol voor Denzel Washington.

Daarnaast aandacht voor Florence Foster Jenkins met Meryl Streep.

Een echte Vermeer - Rudolf van den Berg

Zaterdagavond vindt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht de publiekspremière van Een echte Vermeer plaats. De door Rudolf van de Berg geregisseerde film gaat over meestervervalser Han van Meegeren.

Hij ontving voor zijn eigen schilderijen geen erkenning en kreeg last van vergeldingsdrang. Uit wraak vervalste hij schilderijen van grootmeesters als Johannes Vermeer.

Acteurs Jeroen Spitzenberger, Porgy Franssen en Roeland Fernhout spelen de hoofdrollen. Kaarten zijn vanaf 12,50 euro te koop. CineMec Utrecht organiseert een dag later een vraaggesprek met de regisseur.

Trailer

Koop kaarten                                

Love is Thicker than Water -  Ate de Jong, Emily Harris

Op zondag wordt de publiekspremière van Love is Thicker than Water van regisseur Ate de Jong tijdens het NFF in Utrecht georganiseerd.

Wie de film niet wil zien maar wel fan van Star Trek is, doet er goed aan om naar de Domstad af te reizen. Actrice Lydia Wilson, onder meer bekend van de Star Trek-film Beyond, zal namelijk aanwezig zijn. Wilson speelt een van de hoofdrollen in de film. Kaarten zijn vanaf 9,50 euro te koop.

Koop kaarten

One Night Stand - verschillende regisseurs

Ook wie komende zondag het liefst de hele dag films wil kijken moet op die dag aanwezig zijn in Utrecht. Dan organiseert het NFF de zogeheten One Night Stands, zes titels (gemiddelde speelduur is 50 minuten) verdeeld over de hele dag.

De dag begint rond het middaguur met de korte fictiefilms Planet Beauty en Messias. Gaat vervolgens door met Cas en Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg en eindigt met In Vrijheid en Horizon.

De films zullen later ook op televisie verschijnen.

Meer informatie

The Magnificent Seven - Antoine Fuqua

De western The Magnificent Seven, van regisseur John Sturges en met een hoofdrol voor Steve McQueen, verscheen in 1960. Ruim een halve eeuw later verschijnt de film in een totaal andere bezetting opnieuw in de bioscoop.

Deze keer een hoofdrol voor de Amerikaanse acteur Denzel Washington. Aan zijn zijde zijn onder anderen sterren als Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio en Billy Rocks  in de meer dan twee uur durende remake te zien.

Trailer

Koop kaarten

Nerve - Henrie Joost, Ariel Schulman

In de Amerikaanse thriller Nerve, die sinds afgelopen vrijdag in Nederland te zien is, wordt een jonge vrouw bij een online spelletje betrokken dat al snel haar realiteit gaat beïnvloeden. Daarnaast komt ze erachter dat al haar handelingen door een groep anonieme mensen wordt bekeken.

De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor Dave Franco en Emma Roberts. 

Trailer

Koop kaarten

Florence Foster Jenkins - Stephen Frears

Vanaf deze week kan het Nederlandse bioscooppubliek de film Florence Foster Jenkins zien. Foster Jenkins was een Amerikaanse socialite en deed in de vorige eeuw meerdere pogingen een beroemde zangeres te worden. Ze liet zich daarbij niet demotiveren door haar gebrek aan zangtalent.

Hugh Grant vertolkt het personage van haar manager. Meryl Streep tekende voor de hoofdrol in deze film.

Regisseur Frears maakte eerder films als The Queen over de Britse koningin Elizabeth en het waargebeurde drama Philomena.

Trailer

Koop kaarten