In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de leukste concerten van het komende weekend. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Na een drukke festivalzomer trekken we weer het clubcircuit in voor concerten.

Deze week nemen we afscheid van de band John Coffey, maar maken we kennis met nieuw talent tijdens DICE in TivoliVredenburg.

John Coffey - 24 september, EKKO, Utrecht / 29 september, Melkweg, Amsterdam / 30 september, Paradiso, Amsterdam

Veel mensen waren geschokt toen eerder dit jaar de Utrechtse band John Coffey aankondigde te stoppen tijdens de hoogtijdagen van hun succes. Deze zomer stond dan ook in teken van harder dan hard gaan: van een immens grote cirkelpit op Lowlands tot het afscheidsoptreden in Paradiso deze week. 

Meer informatie John Coffey

China Crisis - 24 september, Boerderij, Zoetemeer / 25 september, de  Pul, Uden

De Britse pop/rockband China Crisis scoorde in de jaren tachtig grote hits met nummers als Wishful Thinking, Black Man Ray en Hanna Hanna. Vorig jaar brachten zij meer dan twintig jaar na hun laatste release een nieuw album uit met de titel Autumn In The Neighbourhood.

Dat was natuurlijk genoeg reden voor een nieuwe tour.

Meer informatie China Crisis

Bob Wayne - 24 september, Gebr. De Nobel, Leiden / 25 september, Allstadt, Eindhoven

Deze week is de Amerikaanse country outlaw Bob Wayne in Nederland. De artiest zal deze avond nieuw werk laten horen, van originele countryplaten tot covers van o.a. Rihanna en The Rolling Stones. Dit alles natuurlijk in een countryjasje.

Meer informatie Bob Wayne

Above & Beyond - 24 september, Ziggo Dome

Een bijzonder event in de Amsterdamse Ziggo Dome deze week. Het Britse dancetrio Above & Beyond komt met hun Group Therapy radio show naar het podium waar de tweehonderdste uitzending live zal worden uitgezonden. Eerder stond onder andere de Madison Square Garden in New York vol en ook Ziggo Dome is uitverkocht. Dat belooft dus een groot feest te worden.

Meer informatie Above & Beyond

DICE - 25 september, Utrecht

Aankomend weekend vindt de tweede editie van de zogeheten showcase avond DICE plaats. Tijdens deze avond staat TivoliVredenburg in teken van opkomende bands die door Europa reizen. Deze avond staan onder meer Depresno, George Cosby en Spring King op de planken.

Meer informatie DICE

Dit is een selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij Festivalinfo