Wekelijks verschijnen talloze nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl tipt iedere week om en nabij zes films die je zou moeten zien.

Deze week onder andere aandacht voor twee animatiefilms en het waargebeurede verhaal Sully, met een hoofdrol voor de Amerikaanse acteur Tom Hanks.

Daarnaast belichten we de klassieker Chinatown met Jack Nicholson.

Sausage Party

Deze Amerikaanse, komische animatiefilm, met stemmen van onder anderen Seth Rogen, James Franco, Kirsten Wiig en Michael Cera, gaat over een aantal groenten en andere supermarktproducten die in de winkel wachten tot ze gekocht wordt. 

Een worstje, dat het lot van gekochte boodschappen kent, wil zijn collega-artikelen waarschuwen. Hoewel het verhaal wat kinderlijk aandoet, moet je als kijker minstens zestien jaar oud zijn.

IMDB cijfer: 6,8 | Recensie de Volkskrant | Recensie The Guardian | Recensie Cineville

Trailer

Koop kaarten

Bridget Jones's Baby

Voor de romantische komedie Bridget Jones' Baby begaf Renee Zellweger zich voor het eerst sinds zes jaar weer op een filmset. De 47-jarige actrice speelt in de derde film van de reeks opnieuw het personage Bridget Jones.

Jones gaat op zoek naar de vader van de baby die ze op dat moment nog in haar buik draagt. De 43-jarige Bridget Jones is nog altijd vrijgezel, maar komt op een bepaald moment de miljardair Jack Qwant ( Patrick Dempsey) tegen.

IMDB cijfer: 6,6 | Recensie de Volkskrant | Recensie NRC | Recensie De Telegraaf

Trailer

Koop kaarten

Sully

Op 15 januari 2009 kwam een Amerikaanse Airbus 320 in aanraking met het water van de Hudson in New York. Het toestel maakte een succesvolle noodlanding op de rivier en alle inzittenden werden gered.

De piloot van het vliegtuig zag zich enkele minuten na de start van de luchthaven La Guardia gedwongen te landen nadat een zwerm ganzen in de motor van het toestel was beland.

De film Sully bekijkt het verhaal vanuit de ogen van piloot Chesley Sullenberger, gespeeld door Tom Hanks. De film werd geregisseerd door Clint Eastwood.

IMDB cijfer: 8,0 | Recensie Het Parool | Recensie De Telegraaf | Recensie Filmtotaal

Trailer

Koop kaarten

Chinatown

Het filmmuseum Eye in Amsterdam brengt jaarlijks vier gerestaureerde klassiekers uit. Deze worden ook in landelijke theaters in omloop gebracht. Komend weekend wordt de door Roman Polanski geregisseerde film Chinatown uit 1974 vertoond.

In de film moet privédetective J. J. Gittes (gespeeld door een hele jonge Jack Nicholson) de dochter van een verleidelijke vrouw (gespeeld door Faye Dunaway) zoeken.

Chinatown wordt landelijk door diverse filmhuizen getoond.

IMDB cijfer: 8,2 | Koop kaarten

Trailer

Bolshoi Babylon

Een gemaskerde man gooide op 17 januari 2013 zuur in het gezicht van Sergei Filin, toenmalig artistiek directeur van het Bolsjoj-theater in Moskou. Daardoor liep hij brandwonden op en raakten zijn ogen zwaar beschadigd. Zijn ogen zijn vijf keer geopereerd. Filin is aan een oog blind.

Tijdens het IDFA festival in 2015 werd de documentaire Bolshoi Babylon vertoond. Een reportage die inkijk biedt in het hart van het danstheater in de Russische hoofdstad en de haat en nijd achter het toneel blootlegt.

Het Amsterdamse filmhuis Kriterion vertoont de documentaire nu opnieuw.

IMDB cijfer: 6,3 | Koop kaarten

Trailer

Kubo en het magische zwaard

De animatiefilm Kubo kreeg van de Nederlandse filmpers lovende kritieken. De familiefilm gaat over Kubo die samen met zijn moeder in een grot leeft. De jongen moet het opnemen tegen zijn boosaardige grootvader.

Om dit voor elkaar te krijgen dient Kubo de wapenuitrusting van zijn overleden vader, die tevens samoeraikrijger was, te vinden.

IMDB cijfer: 8,3 | Recensie Filmtotaal | Reacties Het Parool | Recensie Kidsweek

Trailer

Koop kaarten