Musicalproducent Albert Verlinde moet zijn eigen smaak soms opzij zetten als hij musicals kiest die in grote zalen zoals het Beatrixtheater in Utrecht opgevoerd kunnen worden, zegt hij in gesprek met NU.nl.

"Ik moet mezelf afvragen: 'Wat wil een groot publiek zien?' Ik denk dat iedere titel die te Amerikaans is of te gericht is op een klein musicalpubliek lastig is."

Verlinde zegt zelf een groot bewonderaar te zijn van de musicals van Stephen Sondheim zoals Sweeney Todd. "Ik ga er graag naartoe, maar ik weet meteen dat het niet voor een breed publiek is."

Verlinde zegt ook te genieten van grote Amerikaanse producties zoals de komische musical Book of Mormon van de makers van South Park en Hamilton die enorme successen zijn in de VS.

Toch wil hij nog niet zeggen of die ook naar Nederland komen. "Ik zeg niet dat we het gaan doen, maar vooral dat ik ze leuk vind. En wie weet gaat het ooit een keer gebeuren."

Video: Albert Verlinde zou Hamilton graag naar Nederland brengen

Verlengd

Verlinde was woensdagavond aanwezig bij de viering van het eenjarig bestaan van The Bodyguard. Stage Entertainment, het bedrijf van Verlinde, maakte bekend dat de musical verlengd wordt.

"Mensen willen de musical gewoon heel graag zien en The Bodyguard heeft de potentie om 800.000 bezoekers te trekken."

Daarmee is de musical een van de weinige producties die het op een vaste plek langer dan een jaar volhoudt. In het Beatrixtheater in Utrecht kijkt Verlinde er niet van op dat musicals meestal niet langer dan een jaar te zien zijn.

"Het zijn 1.500 stoelen. Ale je acht keer in de week speelt, heb je een man of 12.000 die je moet ontvangen. Dus zelfs een jaar is dan al heel veel. Dat zijn dan 400.000 mensen."

Koop kaarten