Deze week verschijnen zeven nieuwe titels in de Nederlandse bioscopen, waaronder Golden Globe-kandidaat Jojo Rabbit en de boekverfilming The Informer. Een overzicht van de nieuwste filmreleases.

The Informer - thriller

Oud-crimineel Pete Koslow wordt door de FBI ingezet als informant, maar wanneer een drugsdeal gruwelijk uit de hand loopt, komt hij erachter dat hij vooral op zichzelf is aangewezen om te overleven. Poolse criminelen, overheidsinstanties en de veiligheid van zijn gezin zetten hem onder zware druk. The Informer is gebaseerd op de Zweedse bestseller Drie seconden.

Bekijk hier de trailer van The Informer
155
Bekijk hier de trailer van The Informer

Jojo Rabbit - comedy

Satirische comedy over een Duits jongetje dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog achterkomt dat z'n moeder een Joods meisje op hun zolder verstopt. Met Adolf Hitler als denkbeeldige vriend aan zijn zij, wordt Jojo geconfronteerd met de blinde vlek die hij door het nationaalsocialisme heeft gekregen. Jojo Rabbit maakt kans op twee Golden Globes en is geregisseerd door Taika Waititi, bekend van Thor: Ragnarok en What We Do in the Shadows.

Bekijk hier de trailer van Jojo Rabbit
138
Bekijk hier de trailer van Jojo Rabbit

A Land Imagined - drama

De Chinese Wang werkt op een bouwplaats in Singapore, maar van de ene op de andere dag lijkt hij in rook te zijn opgegaan. Een verdwijning die onderzocht moet worden door de oververmoeide rechercheur Lok. Regisseur Siew Hua Yeo toont beide kanten van het verhaal in deze detectivefilm die de duistere kanten van Singapore laat zien. A Land Imagined won de hoofdprijs op het filmfestival van Locarno.

Bekijk hier de trailer van A Land Imagined
155
Bekijk hier de trailer van A Land Imagined

Aquarela - documentaire

Water speelt de hoofdrol in deze documentaire, die werd opgenomen met een verhoogd aantal beelden per seconde zodat bewegingen vloeiender ogen. Aquarela toont zowel de oogstrelende als de vernietigende kracht van water. Van een schip dat een speelbal van de golven wordt tot kalme beekjes en de hoogste waterval ter wereld. Een film die eerder geselecteerd werd voor prestigieuze festivals zoals Sundance en IDFA.

Bekijk hier de trailer van Aquarela
107
Bekijk hier de trailer van Aquarela

Bulbul Can Sing - drama

Homoseksualiteit is uit den boze in het dorpje waar de vijftienjarige Bulbul opgroeit. Haar beste vriend Sumu wordt gepest door andere jongens, en zelf komt de tiener ook diep in de problemen wanneer ze zoenend met een meisje wordt gezien. Met haar jeugddrama kaart regisseur Rima Dia de beperkte vrijheid voor Indiase jongeren aan.

Bekijk hier de trailer van Bulbul Can Sing
145
Bekijk hier de trailer van Bulbul Can Sing

La belle époque - romantische comedy

Zestiger Victor zit in een huwelijkscrisis en krijgt de mogelijkheid om een nieuwe vorm van entertainment uit te proberen. Via speciale technieken kan hij terug in de tijd reizen, om een speciaal moment te herbeleven. Victor kiest voor de meest memorabele week uit zijn leven, veertig jaar geleden, toen hij zijn grote liefde leerde kennen.

Bekijk hier de trailer van La belle époque
117
Bekijk hier de trailer van La belle époque

The Cave - documentaire

In een ondergronds ziekenhuis in Syrië, dat bekendstaat als 'de grot', werken vrouwelijke en mannelijke dokters onvermoeibaar samen om gewonden te verzorgen. Een werkethos dat bovengronds ondenkbaar is, met een constante dreiging van bombardementen en chemische aanvallen. The Cave is inmiddels geselecteerd voor tientallen internationale filmfestivals.

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 2 januari in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.