Van zowel de horrorklassieker The Grudge als de succesvolle spionnenfilm Charlie's Angels verschijnen deze week remakes in de bioscoop. Dit zijn de acht films die vanaf vandaag op het witte doek draaien.

1917 - oorlog

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee Britse soldaten de gevaarlijke opdracht om een boodschap af te leveren op vijandelijk gebied. Wat er in de boodschap staat, kan een dodelijke aanval op honderden Britse soldaten voorkomen. Maar dan moeten ze wel vele gevaren doorstaan en op tijd op hun bestemming aankomen.

  • Genre: drama, oorlog
  • Regisseur: Sam Mendes, Krysty Wilson-Cairns
  • Cast: George MacKay, Claire Duburcq, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott
  • Kijkwijzer: 12+
  • Bekijk hier waar de film o.a. draait
Bekijk hier de trailer van 1917
153
Bekijk hier de trailer van 1917

Charlie's Angels - actie

De jonge techneute Elena heeft een nieuwe, revolutionaire technologie ontwikkeld. Criminelen zitten haar op de hielen om van haar uitvinding een dodelijk wapen te maken. Drie vrouwelijke geheime agenten van de Townsend Agency worden ingeschakeld om Elena te beschermen en de wereld te redden.

  • Genre: actie, komedie
  • Regisseur: Elizabeth Banks
  • Cast: Kristen Stewart, Naomi Scott, Noah Centineo, Ella Balinska, Elizabeth Banks
  • Kijkwijzer: 12+
  • Bekijk hier waar de film o.a. draait
Bekijk hier de trailer van Charlie's Angels
118
Bekijk hier de trailer van Charlie's Angels

Playing With Fire - komedie

De stoere brandweerchef Jake Carson en zijn deskundige team van brandweermannen redden een drieling van een allerverzengende bosbrand. De ouders van de kinderen zijn nergens te bekennen. Nu Jake en zijn team voor de drieling moet zorgen, leren ze snel dat kinderen net zo onvoorspelbaar en wild kunnen zijn als een natuurbrand.

Bekijk hier de trailer van Playing With Fire
127
Bekijk hier de trailer van Playing With Fire

The Grudge - horror

Detective Muldoon wordt op pad gestuurd om het huis te onderzoeken waar een jonge moeder doordraaide en haar gezinsleden vermoordde. Ze ontdekt dat het huis is vervloekt door een wraakzuchtige geest die iedereen die het huis ingaat veroordeelt tot een gewelddadige dood. De detective moet rennen voor haar leven om zichzelf en haar zoon te redden.

Bekijk hier de trailer van The Grudge
131
Bekijk hier de trailer van The Grudge

Out Stealing Horses - drama

Na het overlijden van zijn vrouw verhuist de 67-jarige Trond naar een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Daar blijkt zijn nieuwe buurman Lars een oude kennis te zijn, die hij voor het laatst zag toen ze 10 jaar oud waren. Trond herinnert zich de zomer van 1948, toen er een tragisch ongeluk plaatsvond dat zijn leven voorgoed veranderde.

Bekijk hier de trailer van Out Stealing Horses
126
Bekijk hier de trailer van Out Stealing Horses

Il Testimone Invisibile - thriller

Op een dag wordt de succesvolle zakenman Adriano wakker in een hotelkamer. Het levenloze lichaam van zijn minnares Laura ligt naast hem. De deur is van binnenuit afgesloten en er kan niemand anders in de kamer zijn geweest. Adriano wordt gearresteerd en aangeklaagd van moord, maar zelf houdt hij vol onschuldig te zijn. Hij schakelt de gewiekste advocate Viriginia Ferrara in, die nog nooit een zaak heeft verloren. Er ontstaat een psychologisch machtsspel tussen hen.

Bekijk hier de trailer van Il Testimone Invisibile
109
Bekijk hier de trailer van Il Testimone Invisibile

Divino Amor - drama

Divino Amor speelt zich af in Brazilië in 2027. Joana is een ambtenaar bij de burgelijke stand die scheidingszaken afhandelt, ondanks dat zij vanuit haar geloofsovertuiging streng op scheidingen tegen is. Joana is ervan overtuigd dat ieder huwelijk gered kan worden door het seksleven flink op te schudden. Voor dat doel stuurt ze stellen naar de geheime, hyperreligieuze groep Divino Amor. Zij willen mensen door midden van seksuele uitspattingen nader tot elkaar brengen.

Bekijk hier de trailer van Divino Amor
143
Bekijk hier de trailer van Divino Amor

Marianne & Leonard: Word of Love - documentaire

In 1960 leefden Marianne Ihlen en Leonard Cohen op het idyllische Griekse eiland Hydra. Het romantische eiland trok veel vrije geesten, artiesten, schrijvers en muzikanten, waar Ihlen en Cohen deel van uitmaakten. Regisseur Nick Broomfield belicht de relatie tussen de zanger en zijn muze en de hoogte- en dieptepunten van Cohens muzikale loopbaan.

Bekijk hier de trailer van Marianne & Leonard: Words of Love
152
Bekijk hier de trailer van Marianne & Leonard: Words of Love

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 9 januari in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

Het filmoverzicht wordt gemaakt door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.