Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdag 16 november weer aan in de Haven van Scheveningen. De goedheiligman vervolgt zijn tocht daarna te paard door de winkelstraten van Den Haag, om het feest te eindigen in het centrum. Bekijk hier het volledige programma.

In het kort

  • 10.30 uur: Start programma in Scheveningen
  • 11.15 uur: Aankomst in de Haven
  • 11.30 uur: Sinterklaas komt aan wal
  • 12.00 uur: Intocht vervolgd door winkelstraten
  • 16.30 uur: Start programma op het Plein
  • 17.30 uur: Sint komt aan op het Plein

De route

Het programma in Scheveningen begint zaterdag al om 10.30 uur, nog voordat de Sint daar aankomt. In het gebied rond de haven lopen pieten rond om strooigoed uit te delen aan wachtende kinderen. Ook is er een groot podium waarop artiesten oude en nieuwe sinterklaasliedjes zingen.

Zo'n drie kwartier later verwelkomen ruim 35.000 toeschouwers de stoomboot vanaf de kade. De Sint komt rond 11.30 uur aan wal, waar hij officieel wordt ontvangen.

Vanaf 12.00 uur vervolgen de goedheiligman en zijn pieten de tocht te voet, te paard en op praalwagens door Den Haag. Langs de drie uur durende optocht staan naar schatting zo'n 200.000 bezoekers en strooien de pieten duizenden kilo's strooigoed.

Na de stoet door de winkelstraten van Den Haag komt de Sint met zijn pieten rond 17.30 uur aan op het Plein in het centrum. De intocht van Sinterklaas in Den Haag wordt zaterdag live uitgezonden op TV West.

Zaterdag typisch Nederlandse herfstdag

In verband met de drukte rond de intocht van Sinterklaas is het handig om de auto te laten staan en met de fiets of het openbaar vervoer naar de binnenstad van Den Haag te gaan.

Zaterdag wordt een typisch Nederlandse herfstdag met grijs weer, met rond het middaguur kans op een bui.

Een sjaal en een warme winterjas zijn geen overbodige luxe. Met temperaturen van tussen de 5 en 7 graden wordt het best fris.