Sinterklaas en zijn Pieten varen op zaterdag 16 november het land weer binnen. Het sinterklaasfeest in Rotterdam begint zaterdagochtend om 11.30 uur op het Willemsplein, maar de stoomboot met Sinterklaas en zijn roetveegpieten meert daar pas om 12.30 uur aan. Zie hier het hele programma.

De route

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, zal Sinterklaas zaterdag feestelijk ontvangen op het Willemsplein. Ook zal de goedheiligman worden toegezongen door Disco Piet, het Kinderkoor Prettig Weekend en alle aanwezige Rotterdamse kinderen.

Om 13.30 uur vertrekt Sinterklaas met zijn roetveegpieten voor een tocht door de stad.

Vanaf de Meent gaat de stoet via de Hoogstraat en de Schiedamsedijk naar het Grotekerkplein. Daar start om 14.25 uur de grote eindshow waar liedjes worden gezongen en wordt gedanst.

Praktische informatie

Verkeer in het centrum van Rotterdam moet zaterdag rekening houden met drukte door de intocht. De Zalmstraat, de Scheepstimmermanslaan, het Vasteland en de Schiedamsedijk zijn van 13.00 uur tot ongeveer 14.30 uur afgesloten.

Van 13.30 uur tot 15.15 uur is ook het Churchillplein dicht. Autoverkeer wordt daar omgeleid.

Tot slot gaan de Meent en het Rodezand tussen 14.15 uur en 15.30 uur dicht in verband met de stoet.

Weersverwachting

Zaterdag wordt een typische Nederlandse herfstdag met grijs weer, met rond het middaguur kans op een bui.

Een sjaal en een warme winterjas zijn geen overbodige luxe. Met temperaturen tussen de 5 en 7 graden wordt het best fris.