De stoomboot met Sinterklaas en zijn roetveegpieten vaart zondagochtend om 10.00 uur van de Amstel naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bekijk hier het hele programma.

De route

Vanaf 12.30 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het centrum naar de Dam. De route is in totaal 2,5 kilometer. Ruim vierduizend pieten, onder wie dj-pieten, doen mee met ruim 25 wagens en een pakjesfiets.

De stoet met Sint en zijn Pieten loopt via het Waterlooplein, Rembrandtplein en de Munt naar de Dam. Op de Dam is een feest georganiseerd, waar zanger Robert Leroy samen met rapper Jordan een lied zal zingen dat speciaal voor de intocht is geschreven. Het lied heet Sinterklaas laat ons dansen in alle talen.

Verkeer

Het verkeer in de binnenstad van Amsterdam ondervindt zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur mogelijk hinder door de sinterklaasintocht. Op de vaarroute zijn de bruggen tijdelijk afgesloten. Ook is de IJtunnel vanaf Noord richting het centrum dicht.

Daarnaast is de dienstregeling van enkele bus- en tramlijnen aangepast tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Weersverwachting

Er is droog weer voorspeld. Door een oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur lager liggen. Een dikke sjaal en jas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Amsterdam wordt het zondag ongeveer 7 graden Celsius.