Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar op zondag 17 november aan op de Grote Markt in Haarlem. Zoals elk jaar komt Pakjesboot 13 weer aan via het Spaarne.

De tocht start zondag in de buurt van Teylers Hofje en gaat via het Spaarne op de kruising met de Damstraat rechtsaf en via de Oude Groenmarkt door de Grote Houtstraat.

Bij het Proveniershof gaat de stoet met de goedheiligman en zijn pieten de Gierstraat in en slaat vervolgens linksaf de Gedempte Oude Gracht. Ter hoogte van de Zijlstraat slaat de stoet rechtsaf.

Waar de Nieuwe Groenmarkt aan de linkerhand verschijnt, gaan de Sint en de pieten verder via de Nieuwe Groenmarkt, de Krocht en Smedestraat. Sinterklaas wordt rond 14.00 uur op de Grote Markt ontvangen door de burgemeester.

Eigen boot toegestaan

De Grote Markt en de gehele route van de intocht zijn zondag afgesloten wegens het evenement.

De gemeente adviseert mensen de auto te laten staan en te kiezen voor de fiets of openbaar vervoer. Het is ook toegestaan om met een eigen boot toe te kijken hoe Sinterklaas en zijn pieten de stad binnenvaren.

Aankomend weekend is er lichte kans op regen. Een dikke sjaal en regenjas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Haarlem wordt het zondag tussen de 6 en 8 graden.

In het kort

  • Aankomst Sinterklaas: rond 14.00 op Grote Markt
  • Sinterklaas komt langs: Oude Groenmarkt, Grote Houtstraat, Gierstraat, Nieuwe Groenmarkt, de Krocht en Smedestraat
  • Houd er rekening mee dat fietsen weggesleept kunnen worden