Dit weekend zijn er veel leuke en bijzondere evenementen in de stad. Van foodfestivals over voedselverspilling en Scheveningse vis tot Museumnacht en een kindermarathon. Een overzicht van de activiteiten.

All About Food Festival - Nutshuis

In het Nutshuis is een meerdaags, educatief foodfestival rond het thema voedselverspilling. Duurzame en sociale ondernemers vertellen hoe zij het tij succesvol proberen te keren. Op een filmscherm zie je hoe mensen een half jaar van voedselafval leven en tijdens een diner worden 'geredde gerechten' geserveerd waarvan bezoekers (blind) kunnen proeven.

Art The Hague - Fokker Terminal

Dit weekend zijn de laatste twee dagen van de eigenzinnige Art The Hague kunstbeurs, waar meer dan vijftig galeries uit Nederland en het buitenland zich presenteren. Er is een uitgebreid programma met lezingen, rondleidingen, onthullingen en kunstborrels.

Foodfestival VISSCH - Scheveningen Haven

Het is weer tijd voor het jaarlijkse, culinaire visfestival in de Scheveningse haven. Proef bijzondere bereidingen van noordzeevis, leer zelf vis fileren en geniet van kookdemonstraties en live muziek.

  • Waar: Visafslag Scheveningen, Visafslagweg 1
  • Wanneer: 4 tot en met 6 oktober
  • Prijs: gratis toegang
  • Meer informatie

Het 'Octobussy' is een van de aanwezige foodtrucks. (Foto: Anne de Rijk)

iAfrica Film Festival - Filmhuis

Dit bijzondere filmfestival creëert een platform voor Afrikaanse filmmakers. Bekijk korte films, animaties, documentaires en speelfilms over de diverse landen en culturen in Afrika. Na de films zijn er gesprekken, live muziek en dans.

Museumnacht - Binnenstad

Op zaterdagavond en nacht is de jubileumeditie van de Museumnacht. Met 47 deelnemende Haagse musea wordt het de grootste editie tot nu toe. Bezoek je favoriete musea en geniet van muziek, workshops, dans en kunst. De Museumnacht Afterparty is in Bleyenberg en gaat door tot 6.00 uur zondagochtend.

  • Waar: diverse locaties in de binnenstad
  • Wanneer: zaterdag 5 oktober, vanaf 18.30 uur
  • Prijs: vanaf 16,50 euro
  • Meer informatie en tickets

'De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp' door Rembrandt. (Foto: Mauritshuis)

Kindermarathon - Madurodam

Madurodam houdt op zondag een eigen stadsmarathon voor kinderen. De officiële marathonafstand van 42 kilometer is teruggebracht naar 1,69 kilometer met schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam oorspronkelijk is gebouwd. De opbrengst van de marathon gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Oproep

  • Bovenstaand overzicht is geselecteerd door de redactie van NU.nl. Ontbreekt er een tip? Vul het overzicht aan door een reactie achter te laten onder het artikel.