Er is dit weekend weer genoeg te beleven in Groningen. De Der Aa-kerk vormt drie dagen lang het decor voor een groot wijnfestival en in het Zeefgebouw geeft Paradigm een feest met een nostalgisch tintje.

Popronde - Binnenstad

Tijdens de Popronde zie je gratis en voor niets opkomend talent uit Groningen spelen. In onder meer Vera, Simplon, het Grand Theatre, VRIJDAG, Huize Maas en het Concerthuis spelen bands. Voor informatie en merchandise zoals T-shirts, tassen, polsbandjes en oordopjes ga je naar het informatiepunt bij het Grand Theatre.

  • Waar: verschillende locaties in de binnenstad
  • Wanneer: 3 oktober vanaf 20.30 uur
  • Prijs: gratis
  • Meer informatie

Wijnfestival Groningen - Der Aa-kerk

Op het Wijnfestival staan meer dan twintig handelaren met hun mooiste wijnen. Delicatessenzaak De Kaaskop zorgt voor bijpassende hapjes. Bij het entreeticket zijn een proefglas, de garderobe en vier consumptiemunten inbegrepen.

Meer dan twintig handelaren komen naar het wijnfestival. (Foto: Wijnfestival Groningen)

Anne Neuteboom: Kijk haar gaan - De Oosterpoort

In Kijk haar gaan tackelt cabaretière Anne Neuteboom met veel zelfspot en een positieve houding de privileges en luxeproblemen van haar generatie. Ze levert commentaar op hoe afgeschermd we in Nederland eigenlijk leven, waardoor we de confrontatie met andersdenkenden volledig uit de weg gaan.

Paradigm: The Beginning - Zeefgebouw

Paradigm organiseert een nieuw feest, met als thema The Beginning. De grondleggers van de Nederlandse elektronischemuziekscene komen draaien. Het Zeefgebouw is opgedeeld in drie zalen waar house- en technoklassiekers worden gedraaid.

English Breakfast Sunday - Smoke

Wie op zaterdagavond tot in de kleine uurtjes in de stad op stap was, of wie zondagmiddag een stevige wandeling wil maken, kan de dag beginnen met een Engels ontbijt. Smoke serveert een buffet met eieren, spek, worstjes, bonen in tomatensaus, champignons, geroosterd brood en worcestersaus.

  • Waar: Smoke, Grote Markt 21a
  • Wanneer: zondag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur
  • Prijs: 13
  • Meer informatie

Een klassiek Engels ontbijt. (Foto: Bar Smoke)

Oproep

  • Bovenstaand overzicht is geselecteerd door de redactie van NU.nl. Ontbreekt er een tip? Vul het overzicht aan door een reactie achter te laten onder het artikel.