Er verschijnen deze week maar liefst drie vervolgfilms in de bioscoop: Toy Story 4, horrorfilm Annabelle Comes Home en familiefilm 100% Coco New York. Daarnaast onder meer de comedyfilm Yesterday, waarin The Beatles nooit hebben bestaan. Een overzicht van acht films die deze week worden uitgebracht

Toy Story 4 – animatie

In het vierde deel van deze populaire filmreeks wonen Woody, Buzz Lightyear en de andere stukken speelgoed bij hun nieuwe eigenaar Bonnie. Wanneer de vrienden tijdens een autotripje kennismaken met Bonnies nieuwe pop Forky, vindt Woody (Tom Hanks) zijn verloren vriendin Bo Beep (Annie Potts) terug. De twee blikken terug op hun tijd samen, maar ontdekken ook hoezeer ze uit elkaar zijn gegroeid.

Bekijk hier de trailer van Toy Story 4
148
Bekijk hier de trailer van Toy Story 4

Annabelle Comes Home – horror

Annabelle Comes Home is het derde deel over de door demonen bezeten pop. Om de nachtmerries die Annabelle veroorzaakt een halt toe te roepen, sluiten geestuitdrijvers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) de pop op. Annabelle wordt bewaard in een glazen vitrine in een afgesloten kamer in het huis. Maar de demonische pop weet andere kwaadaardige entiteiten in de kamer te ontwaken, die het hebben voorzien op de tienjarige dochter van de Warrens.

Bekijk hier de trailer van Annabelle Comes Home
144
Bekijk hier de trailer van Annabelle Comes Home

Freek – documentaire

Cabaretier Freek de Jonge wordt 75 en maakt de balans op. "Hoelang kan ik nog mee?", zingt hij. Zijn er nog dingen die hij als mens en als artiest verkeerd heeft aangepakt, die hij nog recht kan zetten? Regisseur Dennis Alink loopt in Freek langs alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van De Jonge.

Bekijk hier de trailer van Freek
107
Bekijk hier de trailer van Freek

Yesterday – comedy

Een arme muzikant genaamd Jack (Himesh Patel) ontwaakt in een alternatieve tijdlijn waarin The Beatles nooit hebben bestaan. Plotseling herinnert niemand op de wereld zich de muziek van de iconische Britse popgroep meer. Niemand behalve Jack. Hij doet alsof de nummers aan zijn eigen pen zijn ontsprongen en wordt wereldberoemd. Er is immers toch niemand die hem op plagiaat kan betrappen, of wel soms?

Bekijk hier de trailer van Yesterday
190
Bekijk hier de trailer van Yesterday

Ramen Shop – drama

Masato (Takumi Saitoh) is een jonge ramenchef in Japan met een grote passie voor koken. Zijn culinaire talenten heeft hij geërfd van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij tien jaar oud was. Als ook Masato's vader plotseling overlijdt, reist hij met zijn moeders dagboek af naar Singapore om meer over zijn familiegeschiedenis te weten te komen. Daar vindt hij verloren familieleden én verloren familierecepten.

Bekijk hier de trailer van Ramen Shop
114
Bekijk hier de trailer van Ramen Shop

Apollo 11 – documentaire

Vijftig jaar na de eerste maanwandeling verschijnt nu de documentaire Apollo 11. Regisseur Todd Douglas Miller belooft nog niet eerder verschenen beeldmateriaal en geluidsopnamen te vertonen. De film blikt terug op hoe astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen ooit voet zetten op de maan terwijl Michael Collins achterbleef in de spaceshuttle, die rond de maan cirkelde.

Bekijk hier de trailer van Apollo 11
112
Bekijk hier de trailer van Apollo 11

Booksmart – comedy

Amy en Molly (Kaitlyn Dever en Beanie Feldstein) zijn beste vriendinnen en excellente studenten. Aan de vooravond van hun diploma-uitreiking van de middelbare school beseffen ze dat ze hun kostbare tienerjaren volledig in de bibliotheek hebben doorgebracht. Niet één keer hebben ze flink gefeest. En dat terwijl hun klasgenoten die wél uit de band zijn gesprongen, zijn toegelaten tot precies dezelfde universiteiten. De vriendinnen besluiten hun boeken dicht te laten en bezoeken voor het eerst in hun leven een feest.

Bekijk hier de trailer van Booksmart
155
Bekijk hier de trailer van Booksmart

100% Coco New York – familiefilm

In dit vervolg op 100% Coco ziet de dertienjarige modeliefhebber Coco op tegen de zomervakantie. Klasgenoten doen hun jaloersmakende vakantieplannen uit de doeken, terwijl Coco met haar moeder in Nederland op de camping verblijft. Tot ze erachter komt dat ze tickets naar New York geeft gewonnen, waar ze een zomer lang op de New York Fashion School haar ogen uit kan kijken.

Bekijk hier de trailer van 100% Coco New York
114
Bekijk hier de trailer van 100% Coco New York

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.

Bekijk hier welke films er vorige week in de bioscoop verschenen.