Met de release van X-Men: Dark Phoenix en The Secret Life of Pets 2 verschijnen er deze week twee vervolgen op kassuccessen. Daarnaast krijgt de beroemde schrijver J.R.R. Tolkien zijn eigen film en worden er uiteenlopende kleinere titels uitgebracht. Een overzicht van de acht films die deze week in de bioscoop verschijnen.

X-Men: Dark Phoenix - fantasy

Na First Class, Days of Future Past en Apocalypse is Dark Phoenix inmiddels het vierde deel in de recente reeks X-Men-films. Een belangrijke rol is ditmaal weggelegd voor Sophie Turner (Game of Thrones), die voor de tweede keer te zien is als Jean Grey en in deze film verandert in een van de krachtigste mutanten ooit. In de vorige trilogie, die begin deze eeuw werd gemaakt, werd haar personage gespeeld door de Nederlandse Famke Janssen.

Jean Grey valt X-Men aan in nieuwe trailer Dark Phoenix
143
Jean Grey valt X-Men aan in nieuwe trailer Dark Phoenix

The Secret Life of Pets 2 - animatie

Na het succes van de animatiefilm The Secret Life of Pets uit 2016, in het Nederlands uitgebracht als Huisdiergeheimen, duikt regisseur Chris Renaud opnieuw in de avonturen die terriër Max met zijn dierlijke huisgenoten beleeft terwijl zijn baasje van huis is. Het vorige deel leverde wereldwijd 875 miljoen dollar (784 miljoen euro) op. Renaud boekte eerder grote successen met twee Despicable Me-films.

Bekijk hier de trailer van The Secret Life of Pets 2
146
Bekijk hier de trailer van The Secret Life of Pets 2

Tolkien - biopic

Deze biografische film gaat over de jonge jaren van J.R.R. Tolkien, die onder meer de The Lord of the Rings-trilogie schreef. Als student vindt hij aansluiting bij een groepje klasgenoten en begint hij een onstuimige relatie met zijn geliefde Edith. Door de Eerste Wereldoorlog dreigt de groep uit elkaar te vallen. Al die verschillende ervaringen worden inspiratiebronnen voor Tolkiens Midden Aarde-boeken. De titelrol wordt gespeeld door Nicholas Hoult, bekend uit de meest recente reeks X-Men-films en Mad Max: Fury Road.

Trailer Tolkien
126
Trailer Tolkien

Nous finirons ensemble - tragicomedy

De jarige Max wordt door zijn vriendengroep verrast met een vakantie naar Zuid-Frankrijk, maar niemand is zich bewust van de benarde situatie waar hij zich in bevindt. Oude geheimen komen aan het licht tijdens het gezellig bedoelde weekend. Nous finirons ensemble is het vervolg op Les petits mouchoirs uit 2010. Onder anderen François Cluzet (Intouchables) en Oscar-winnares Marion Cotillard (Inception) pikken hun oude rollen weer op.

Bekijk hier de trailer van Nous finirons ensemble
102
Bekijk hier de trailer van Nous finirons ensemble

The Boat - thriller

Een solozeiler vindt midden op de oceaan een verlaten boot en besluit om poolshoogte te nemen. Wanneer zijn eigen boot plotseling blijkt te zijn verdwenen, kan hij geen kant meer op en lijkt de mysterieuze nieuwe boot ook nog eens een eigen wil te hebben. Debuterend regisseur Winston Azzopardi castte zijn eigen zoon Joe voor de hoofdrol.

Bekijk hier de trailer van The Boat
108
Bekijk hier de trailer van The Boat

En Elephant Sitting Still - drama

Schooljongen Bu is op de vlucht nadat hij iemand van de trap heeft geduwd. Zijn klasgenootje Ling is weggelopen van huis en verliefd op haar docent. Cheng voelt zich verantwoordelijk voor de zelfmoord van een vriend en de gepensioneerde Mr. Wang heeft een zoon die hem in een tehuis wil wegstoppen. Dit vier uur durende Chinese drama, geselecteerd voor uiteenlopende festivals, heeft een donkere rand gekregen doordat debuterend regisseur Hu Bo kort na het afronden van zijn film zelfmoord pleegde.

Bekijk hier de trailer van An Elephant Sitting Still
146
Bekijk hier de trailer van An Elephant Sitting Still

Mug - drama

De Pool Jacek werkt als bouwvakker mee aan het grootste Jezusstandbeeld ter wereld, maar zijn leven komt compleet op z'n kop te staan wanneer hij door een arbeidsongeval ernstig verminkt raakt. Als eerste persoon in Polen krijgt hij een gezichtstransplantatie. De media beschouwen hem als nationale held, maar zelf weet Jacek niet hoe hij met zijn nieuwe uiterlijk om moet gaan. Filmmaker Malgorzata Szumowska won voor Mug de regieprijs op het filmfestival van Berlijn.

  • Genre: drama, comedy
  • Regisseur: Malgorzata Szumowska
  • Cast: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol
  • Kijkwijzer: 12+
  • Bekijk hier waar de film draait
Bekijk hier de trailer van Mug
95
Bekijk hier de trailer van Mug

Camino - documentaire

Een selfie van speelfilmlengte, noemt regisseur Martin de Vries zijn documentaire Camino. Hij liep de beroemde pelgrimstocht van Le Puy-en-Velay naar Santiago de Compostella en bleef zichzelf tijdens het lopen constant filmen. Dat resulteerde in een persoonlijk reisverslag dat zich afspeelt in een tijdsbestek van een kleine zeventig dagen, waarin De Vries zijn ervaringen deelt terwijl hij een wandeltocht van 1.600 kilometer maakt.

Bekijk hier de trailer van Camino
111
Bekijk hier de trailer van Camino

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.