Veel attractieparken en dierentuinen rekenen hogere entreeprijzen in de zomermaanden. Veel parken zijn dan slechts 1 euro duurder, maar een aantal parken schroeven hun prijs in de zomer flink op. De redactie van NU.nl zocht uit waar je nog heen kunt tegen het lage tarief.

In onderstaand overzicht staan de prijzen van online tickets vermeld. Van tevoren zelf online kaarten kopen is vaak 1 tot 2 euro goedkoper dan aan de kassa. Verder gelden deze tarieven voor volwassenen.

De Efteling, het Dolfinarium en Drouwenerzand hebben een hoogseizoensprijs en een laagseizoensprijs. De rest van de genoemde parken hanteren verschillende prijzen per dag. Het hoogseizoen is vastgesteld op de dag dat de alle prijzen voor langere tijd omhoog gaan.

Bobbejaanland - Kasterlee (België)

Bobbejaanland ligt bij Turnhout, op ongeveer een uur rijden vanaf Tilburg. In juni opent de nieuwe achtbaan Fury, een intense 830 meter lange achtbaan die meer dan 100 kilometer per uur haalt. Ook opent het park dan de nieuwe fonteinen Naiads Waters, waarbij je van steen naar steen onder het water door hopt.

Walibi Holland - Biddinghuizen

Attractiepark Walibi, waar de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux staat, is nog tot 1 juli tegen het lage tarief te bezoeken. Het goedkoopst ben je uit als je doordeweeks het park bezoekt. Wie voor geen goud in achtbaan Goliath wil, kan zich bij genoeg andere attracties vermaken, zoals het 45 meter hoge reuzenrad.

In Walibi vind je de Goliath, de hoogste achtbaan van de Benelux. Inmiddels heeft de achtbaan een donkerblauwe kleur. (Foto: ANP)

Attractiepark Duinrell - Wassenaar

Zowel waaghalzen als mensen die het graag wat kalmer aan doen kunnen terecht in Duinrell. Het park heeft onder andere een rodelbaan, monorail en het Tikibad, een enorm waterpark met zestien glijbanen. Het laagtarief geldt alleen nog deze maand.

In de trechter van het Tikibad draai je rond tot je in het water plonst. (Foto: ANP)

Ouwehands Dierenpark - Rhenen

Het Utrechtse dierenpark kreeg het afgelopen jaar te maken met een ware geboortegolf; de afgelopen maanden werden er drie nevelpantertjes, een orang-oetan en twee ringstaartmaki's geboren.

Attractiepark Slagharen

Slagharen is een attractiepark met het Wilde Westen als thema. Tijdens de American Circus Show zie je acrobaten, illusionisten en clowns. Verder heeft het park een grote zweefmolen, waarin je als een astronaut rond de maan vliegt, en een langzaam ronddraaiende uitzichttoren.

Efteling - Kaatsheuvel

Het sprookjespark van Pardoes, Langnek en Vogel Rok is nog anderhalve maand voor het laagtarief te bezoeken. In maart riep de ANWB de Efteling uit tot het Leukste uitje van Nederland 2019.

De Efteling hanteert laagseizoenstarief en een hoogseizoenstarief (Foto: Efteling)

Dolfinarium - Harderwijk

In het Dolfinarium zie je zeehonden, zeeleeuwen, tuimelaars, bruinvissen, roggen en haaien. Het park heeft een nieuwe zeeleeuwenshow genaamd Avontureneiland en het magische amulet.

In het Dolfinarium bekijk je allerlei zeezoogdieren van dichtbij. (Foto: Dolfinarium)

Attractiepark Drouwenerzand - Drouwen

Drouwenerzand werd dit jaar voor de vijfde keer uitgeroepen tot het Leukste uitje van Drenthe. Deze speeltuin en attractiepark heeft onder andere een piratenschip, trampolines en botsauto's. Alle koffie, thee, limonade, patat, ijs en vers fruit zit bij de prijs inbegrepen.

Avonturenpark Hellendoorn

Het Overijsselse familiepretpark Hellendoorn krijgt dit jaar twee nieuwe attracties: Bella's Swingpaleis en Fort Knalruit. Het park bestaat uit zo'n dertig attracties en shows. De prijzen van het park verschillen per dag, maar schieten vanaf eind juni met 1 tot 3 euro omhoog.