Deze week verschijnen er acht nieuwe films in de bioscoop, waaronder het eerste liveactionavontuur voor de populaire Pokémon Pikachu en een nieuwe Nederlandse romcom met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra. Een overzicht van de nieuwste filmreleases.

Pokémon Detective Pikachu - fantasy

Bijna 25 jaar na de start van de populaire Pokémon-franchise, verschijnt er voor het eerst een speelfilm rondom de fantasiedieren. Centraal staat Pikachu, die als koffieverslaafd hulpje voor een toprechercheur werkt. Wanneer deze Harry Goodman plotseling verdwijnt, gaan tienerzoon Tim en Pikachu samen op onderzoek uit. De twee blijken een speciale band met elkaar te hebben.

Singel 39 - romantische comedy

De 39-jarige Monique leidt een succesvol leven als hartchirurg en heeft nooit behoefte gehad aan een vaste relatie, laat staan kinderen. Kunstenaar Max, die op mannen valt, wil echter niets liever dan een zoon of dochter krijgen. Wanneer hij via een app op zoek gaat naar een geschikte draagmoeder, wordt Monique aan het twijfelen gebracht. Het scenario van Singel 39 werd geschreven door Gouden Kalf-winnaar Eddy Terstall (Simon, Vox Populi).

 • Genre: romantische comedy
 • Regisseur: Frank Krom
 • Cast: Lies Visschedijk, Waldemar Torenstra, Eva van de Wijdeven
 • Kijkwijzer: 9+
 • Bekijk hier waar de film draait

Red Joan - drama

Deze boekverfilming is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Melita Norwood, beter bekend als 'granny spy'. In de jaren negentig werd zij op hoge leeftijd gearresteerd vanwege spionageactiviteiten voor de Russische geheime dienst. In Red Joan blikt de oude vrouw terug op haar tijd als jonge studente, die bevriend raakte met leden van de communistische partij.

Coureur - drama

Als zoon van een profwielrenner is de jonge Felix gevuld met competitiedrang. Om het maximale uit zijn lichaam te halen en zijn vader voorbij te kunnen streven, vertrekt hij rond de millenniumwisseling met een semiprofploeg naar Italië. Daar komt hij in aanraking met prestatieverhogende middelen. Zijn lijf blijkt daar echter niet voor te zijn gemaakt. Debuterend regisseur Kenneth Mercken baseerde Coureur deels op zijn eigen leven.

Les invisibles - drama, comedy

De subsidiekraan wordt dichtgedraaid voor een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk, waardoor de instelling haar deuren moet sluiten. De sociale werkers hebben drie maanden de tijd om ervoor te zorgen dat hun cliënten weer terug de maatschappij in kunnen. De cast van Les invisibles bestaat voor een groot deel uit vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

 • Genre: drama, comedy
 • Regisseur: Louis-Julien Petit
 • Cast: Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural
 • Kijkwijzer: 12+
 • Bekijk hier waar de film draait

l'Animale - drama

De zeventienjarige Mati woont in een Oostenrijks plattelandsdorpje en hangt graag rond met een groep jongens. Sebastian, de leider van de groep, heeft een oogje op Mati, maar intussen lijkt Mati zelf meer iets te voelen voor haar vriendin Carla. Ook Mati's vader houdt er een geheim liefdesleven op na. Er moeten dus keuzes worden gemaakt in dit coming-of-agedrama, dat eerder dit jaar in première ging op het filmfestival van Berlijn.

Nocturne - drama

De jonge regisseur Alex staat op het punt om een film te maken, maar kan niet beginnen met draaien tot hij zelf de essentie van zijn verhaal heeft gevonden. Makkelijke en snelle oplossingen dienen zich aan, maar Alex wil geen compromissen sluiten. Debuterend regisseur Vincent van der Valk vertelt daarmee ook zijn eigen verhaal, verpakt in een filmnoirstijl met veel vervreemdende elementen.

 • Genre: drama
 • Regisseur: Vincent van der Valk
 • Cast: Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Simone van Bennekom
 • Kijkwijzer: 6+
 • Bekijk hier waar de film draait

Daymohk: Het land van de voorouders - documentaire

Zijn traditionele dansgroep Daymohk wordt gezien als de beste van Tsjetsjenië, maar choreograaf Ramzan Achmadov ziet het voortbestaan ervan in gevaar komen. Documentairemaker Masha Novikova toont hoe hij steun vindt bij de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Daar moet de danser echter een hoge prijs voor betalen. Achmadov moet zijn dochter afstaan, als derde vrouw voor Kadyrov.

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 9 mei in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.