Je hoeft je niet te vervelen tijdens de meivakantie. In MartiniPlaza verrijst een enorme stormbaan, in DOT kun je een planetariumshow bezoeken en 5 mei is barst het Bevrijdingsfestival los.

Stormbaan XXL - MartiniPlaza

In MartiniPlaza staat een enorme opblaasbare stormbaan van 400 meter lang. Het entreeticket geeft de hele dag toegang tot de stormbaan. Kinderen van zes tot twaalf jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

  • Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2
  • Wanneer: 30 april tot en met 4 mei van 10.00 tot 17.30 uur
  • Prijs: 8,23 euro online, 10 euro aan de deur
  • Meer informatie en tickets

Live Planetarium Show - DOT

In de bioscoopzaal van DOT, waarbij het publiek achterover in stoelen ligt en de beelden op het koepelvormige plafond worden afgespeeld, wordt dinsdag een planetariumshow gegeven. Voorafgaand kun je de daghap rendang met kokosrijst eten.

Achter DOT wordt ieder jaar het Groningse stadsstrand aangelegd. (Foto: DOT)

WijnSpijs Surprise Dinner - Verrassingslocatie

Tijdens een WijnSpijs-wandeling volg je een wandelroute van restaurant naar restaurant. Bij elke zaak krijg je een gerecht geserveerd. Op 2 mei is er een verrassingsroute, waarbij wandelaars naar drie onbekende restaurants worden gestuurd voor een driegangendiner met bijpassende wijnen.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en DJ Cristel - Vera

Het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest mixt elementen van rockmuziek met volksmuziek van André Hazes. In september 2018 verscheen de laatste single Ik ben je stok. De band speelde eerder op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into the Great Wide Open.

Bevrijdingsfestival Groningen - Stadspark

Op het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival treden onder anderen Shirak, My Baby, Thomas Azier en Kraantje Pappie op. Ook Omar Souleyman, die vorig jaar met zijn Syrische muziek tijdens het Groningse zomerfestival Noorderzon duizenden mensen aan het dansen kreeg, staat op het podium.

  • Waar: Stadspark
  • Wanneer: 5 mei van 12.00 tot 0.00 uur
  • Prijs: gratis entree
  • Meer informatie

In 2015 trad Jett Rebel als Ambassadeur van de Vrijheid op in het Stadspark. (Foto: ANP)

Bovenstaand overzicht is geselecteerd door de redactie van NU.nl. Ontbreekt er een tip? Vul het overzicht aan door een reactie achter te laten.