Deze week verschijnen er zes nieuwe films in de bioscoop, waaronder het langverwachte vierde deel uit de Avengers-reeks en het Engelstalige debuut van filmmaakster Sacha Polak. Een overzicht van de nieuwste titels.

Avengers: Endgame - fantasy, actie

Een jaar nadat Infinity War wereldwijd ruim 2 miljard dollar (ruim 1,7 miljard euro) opleverde en daarmee een van de best verdienende films aller tijden werd, sluit Marvel de Avengers-saga af met Endgame. Een film van ruim drie uur waarin het superheldenteam de laatste ultieme strijd met schurk Thanos aan moet gaan. Verdere plotontwikkelingen worden strikt geheim gehouden.

 • Genre: fantasy, actie
 • Regisseur: Anthony Russo, Joe Russo
 • Cast: Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr.
 • Kijkwijzer: 12+
 • Bekijk hier waar de film draait
Chris Hemsworth twijfelde soms of hij Avengers-verhaal verklapte
240
Chris Hemsworth twijfelde soms of hij Avengers-verhaal verklapte

Dirty God - drama

Jade moet haar leven weer op zien te pakken nadat haar gezicht is verminkt door een zoutzuuraanval van haar ex-vriend. Terwijl haar dochtertje van streek raakt door de littekens en nieuwe collega’s stiekem grapjes maken, zoekt Jade naar een oplossing om haar oude gezicht weer terug te krijgen. Dirty God is het Engelstalige debuut van Sacha Polak, die in Nederland eerder de prijswinnende films Hemel en Zurich maakte.

Bekijk hier de trailer van Dirty God
139
Bekijk hier de trailer van Dirty God

Geheim agent Marnie - animatie

De mollige huiskat Marnie wordt door haar baasje tot op het bot verwend, maar alles verandert wanneer ze door een schurk wordt ontvoerd. Op een afgelegen boerderij moet ze samenwerken met andere beesten om weer thuis te kunnen komen. Geheim agent Marnie is van oorsprong Duits maar wordt hier in het Nederlands uitgebracht. De regisseurs brachten vorig jaar kinderavontuur Louis en de aliens uit.

 • Genre: animatie, familiefilm
 • Regisseur: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
 • Stemmencast: Janouk Kelderman, Dennis Willekens, Lucas Dietens
 • Kijkwijzer: 6+
 • Bekijk hier waar de film draait
Bekijk hier de trailer van Geheim Agent Marnie
103
Bekijk hier de trailer van Geheim Agent Marnie

Le jeu - comedy

Omdat ze zeggen dat ze niets te verbergen hebben, leggen zeven vrienden en geliefden hun telefoons tijdens een etentje op tafel. Ieder berichtje dat binnenkomt, moet hardop worden voorgelezen. Maar naarmate de avond vordert, blijkt dat spelletje steeds minder onschuldig te zijn dan het leek. Le jeu is een Franse remake van het Italiaanse Perfetti sconosciutti (2016).

Bekijk hier de trailer van Le jeu
134
Bekijk hier de trailer van Le jeu

l’Homme fidèle - romantische comedy

Abel heeft moeten accepteren dat Marianne hem verliet voor zijn beste vriend Paul. Maar nu Paul is overleden, komen de twee oud-geliefden weer met elkaar in contact. Intussen heeft Pauls zus Eva ook nog altijd een oogje op Abel. Mariannes zoontje is minder blij met de nieuwe ontwikkelingen. l’Homme fidèle is de tweede film van Louis Garrel, die zelf de hoofdrol speelt.

 • Genre: romantische comedy
 • Regisseur: Louis Garrel
 • Cast: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp
 • Kijkwijzer: alle leeftijden
 • Bekijk hier waar de film draait
Bekijk hier de trailer van l'Homme fidèle
84
Bekijk hier de trailer van l'Homme fidèle

Western Arabas - documentaire

Als kind van een Deense moeder en een Palestijnse vader, worstelt filmmaker Omar Shargawi met zijn afkomst en identiteit. Twaalf jaar lang filmde hij de moeizame band met zijn vader, die moest vluchten uit zijn thuisland. Het resultaat is Western Arabs, een persoonlijke documentaire die actuele problematiek dichterbij haalt.

Bekijk hier de trailer van Western Arabs
128
Bekijk hier de trailer van Western Arabs

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 25 april in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.