Komend weekend is er weer van alles te doen in Rotterdam. Zo organiseert de stad een eigen versie van het Boekenbal en opent de kindertentoonstelling Zeemonsters in het Maritiem Museum.

Concert the Grand East + Certain Animals – Rotown

De stijl van The Grand East doet denken aan rockbands uit de jaren zestig en zeventig zoals King Gizzard & The Lizard Wizard, maar hebben een soulfull randje. The Grand East speelde op onder andere de Zwarte Cross, Eurosonic en stond in het naprogramma van Bob Dylan. Zaterdag staan de mannen in Rotown.

Het Rotterdamse Boekenbal – Arminius

Onder andere Hugo Borst, Ernest van der Kwast, Sonya Dias en Wilfried de Jong zijn aanwezig tijdens de vierde editie van Het Rotterdamse Boekenbal. Anders dan bij het traditionele Boekenbal, waarvoor je moet worden uitgenodigd, kun je voor dit bal gewoon een kaartje kopen.

Salsa Madhouse Springbreak Edition – De Kuip

Salsa Madhouse vindt plaats in vier zalen waar dj's bachata, salsa, kizomba en urban draaien en waar in de bijbehorende stijlen wordt gedanst. Op het evenement wordt er ook een workshop kizomba gegeven en demonstreren verschillende Rotterdamse dansscholen hun kunsten.

Opening tentoonstelling Zeemonsters – Maritiem Museum

De nieuwe familietentoonstelling Zeemonsters opent zondag in het Maritiem Museum. De hele dag zijn er zeemonster-activiteiten voor kinderen, zoals een verkleedkist met monsteronderdelen, een voorleeshoek en een knutselhoek waar kinderen hun eigen zeemonster maken van gerecyclede materialen. Bovendien treedt Yosina op, winnares van The Voice Kids.

  • Waar: Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1, Rotterdam
  • Wanneer: 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur
  • Prijs: 14 euro, kinderen 10 euro
  • Meer informatie en tickets

Bovenstaand overzicht is geselecteerd door de redactie van NU.nl. Ontbreekt er een tip? Vul het overzicht aan door een reactie achter te laten onder het artikel.