Elke week draaien er nieuwe films in de bioscopen. Deze week zijn dat onder meer de voor meerdere Oscars genomineerde dramafilm Green Book en de komedie Instant Family met Mark Wahlberg en Rose Byrne.

Green Book - drama

Don Shirley is een succesvolle concertpianist. Wanneer hij op zoek gaat naar een lijfwacht voor zijn tour door het conservatieve zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die het geld goed kan gebruiken. De twee lijken in niets op elkaar, maar om de reis door het 'witte' zuiden te doorstaan zullen ze elkaar moeten leren vertrouwen.

Bekijk hier de trailer van Green Book
151
Bekijk hier de trailer van Green Book

Instant Family - comedy

Pete en Ellie hadden nog nooit echt aan kinderen gedacht, tot ze verhuisden naar een nieuw, groter huis. Nu besluit het stel een gezin te willen stichten en adopteren ze onverwacht drie kinderen. De twee staan voor de opgave het ouderschap onder de knie te krijgen en samen een familie te vormen. En zo makkelijk is dat niet met een opstandige tiener en twee jongere kinderen.

Bekijk hier de trailer van Instant Family
145
Bekijk hier de trailer van Instant Family

Capharnaüm - drama

De twaalfjarige Zain woont in een van de armste wijken van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind heeft hij thuis een hoop verantwoordelijkheden, maar wanneer zijn zusje Sahar wordt uitgehuwelijkt aan de oudere lokale groenteboer, trekt Zain het niet langer en besluit hij weg te lopen van huis. Dit leidt tot een roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

Bekijk hier de trailer van Capharnaüm
117
Bekijk hier de trailer van Capharnaüm

De Lego Film 2 - animatie

De helden van Steenstad zijn terug voor een nieuwe uitdaging. Het stadje en haar inwoners worden geteisterd door Lego Duplo-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dat dat de Lego-inwoners kunnen herbouwen. Het is aan Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden om de stad te redden.

  • Genre: animatie, actie, familie
  • Regisseur: Mike Mitchell
  • Stemmen: Berget Lewis, Holly Mae Brood, Dylan Haegens
  • Kijkwijzer: 6+
  • Draaitijden, locaties en tickets
Bekijk hier de trailer van De Lego Film 2
138
Bekijk hier de trailer van De Lego Film 2

Climax - drama

Een groep gedreven dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Het zijn de jaren negentig en het danscollectief gaat toeren door de Verenigde Staten. Om hun aanstaande succes te vieren, organiseren de jonge dansers een feest. Waar ze zich echter niet bewust van zijn, is dat er lsd in de geschonken sangria zit. Het feest loopt uit de hand en de spanningen lopen op.

Bekijk hier de trailer van Climax
125
Bekijk hier de trailer van Climax

Ernest & Celestine - Winterpret - animatie

Ernest is een grote beer en Celestine is een vastberaden weesmuisje. Samen wonen ze in een huis, waar ze zich nooit vervelen. Wanneer de eerste sneeuwblokken vallen, is het tijd om Ernest voor te bereiden op zijn winterslaap, maar niet voor ze hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek, koekjes hebben gebakken en naar het muizenbal zijn geweest.

  • Genre: animatie, familie
  • Regisseur: Julien Chheng, Jean-Christophe Roger
  • Stemmen: Simon Zwiers, Noa Zwan
  • Kijkwijzer: alle leeftijden
  • Draaitijden, locaties en tickets
Bekijk hier de trailer van Ernest & Celestine - Winterpret
56
Bekijk hier de trailer van Ernest & Celestine - Winterpret

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 31 januari in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.

Bekijk hier het aanbod van vorige week.