Elke week draaien er nieuwe films in de bioscopen. Deze week zijn dat de Turkse dramafilm Something Useful en de IJslandse comedy Woman At War.

Something Useful - Drama

De afgelopen 25 jaar heeft Leyla nog nooit bij een schoolreünie bijgewoond, tot ze plotseling besluit te gaan. Tijdens de veertien uur durende nachttreinrit naar haar geboortestad ontmoet ze een jonge verpleegster genaamd Canan. Canan is met tegenzin onderweg naar een sollicitatie omdat ze liever actrice zou willen worden. De vrouwen ontwikkelen een fascinatie voor elkaar en hun ontmoeting verandert alles.

Woman At War - Comedy

De vijftigjarige Halla leidt een rustig bestaan als koordirigent in Reykjavik. Dat is echter maar schijn: achter de schermen leeft ze een dubbelleven als radicaal milieuactivist. In het geheim voert ze gevaarlijke sabotageacties uit op de aluminiumindustrie, om de IJslandse hooglanden te beschermen. Wanneer ze het onverwachte nieuws krijgt dat ze na jaren wachten een kindje mag adopteren, moet ze afscheid nemen van haar rebelse rol. Dat doet ze echter niet zonder een laatste missie.

  • Genre: comedy, drama
  • Regisseur: Benedikt Erlingsson
  • Cast: Jóhann Sigurðarson, Halldóra Geirharðsdóttir, Jörundur Ragnarsson
  • Kijkwijzer: 9+
  • Draaitijden, locaties en tickets

De in het overzicht genoemde films draaien vanaf 27 december in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.