Elke week draaien er nieuwe films in de bioscopen. Deze week zijn dat onder meer Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit het Harry Potter-universum en Suspiria met Dakota Johnson.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Avontuur

De duistere magiër Grindelwald ontsnapt uit gevangenschap en vordert zijn missie om volgelingen te verzamelen die niets afweten van zijn ware doel: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen en heersen over niet-magische wezens. Om hem te stoppen, schakelt Albus Perkamentus zijn voormalige leerling Newt Scamander in. Er ontstaat een strijd die liefde en loyaliteit op de proef stelt.

Destination Wedding - Comedy

Frank en Lindsay hebben een aanvaring op het vliegveld en tot overmaat van ramp zitten ze ook naast elkaar in het vliegtuig. Wanneer de twee erachter komen dat ze onderweg zijn naar dezelfde bruiloft, zien ze de reis niet meer zitten. Ze lijken elkaar niet te kunnen ontlopen, waardoor ze ondanks hun gekibbel verplicht zijn elkaar beter te leren kennen.

The Kindergarten Teacher - Drama

De eenzame kleuterjuf Lisa ontdekt dat een van de leerlingen uit haar kleuterklas een gave heeft. Hij weet op vijfjarige leeftijd zelf poëzie te schrijven. Lisa raakt gefascineerd door het kind en neemt hem onder haar hoede, zonder goedkeuring van de ouders van het kind. Ondanks haar goede bedoelingen komt Lisa terecht in een neerwaartse spiraal en verandert haar fascinatie in een gevaarlijke obsessie.

Suspiria - Thriller

Susie is een jonge danseres die van het Amerikaanse platteland verhuist naar Berlijn. Daar sluit ze zich aan bij de prestigieuze dansacademie Markos. Ze valt onder de leiding van mevrouw Blanc, die een grote fascinatie voor Susie ontwikkelt. Steeds meer mysterieuze voorvallen vinden plaats en Susie en haar nieuwe vriendin proberen de duistere geheimen van de dansschool te ontrafelen.

  • Genre: Thriller, horror, remake
  • Regisseur: Luca Guadagnino
  • Cast: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Renée Soutendijk
  • Kijkwijzer: 16+
  • Draaitijden, locaties en tickets

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World - Documentaire

Ze onthulden informatie rond de ramp van MH17 en bewezen dat Rusland verantwoordelijk was: een groep nerds en huisvaders onder de naam Bellingcat. Met behulp van Google en Facebook wisten ze steeds meer informatie te ontrafelen. In deze documentaire staat de strijd van Bellingcat met nepnieuws centraal en worden zij gevolgd als de nieuwe, onorthodoxe helden van deze tijd.

Films die worden genoemd in het overzicht draaien vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier het overzicht van films die vorige week uitkwamen.

De films in bovenstaand overzicht zijn geselecteerd door de onafhankelijke redactie van NU.nl. Als je een ticket koopt, kan het zijn dat NU.nl hier geld aan verdient.