Wildlands Adventure Zoo in Emmen wordt weer gewoon een dierentuin, omdat de bezoekersaantallen flink terug zijn gelopen en het park dit jaar waarschijnlijk een verlies van 8 miljoen euro lijdt. Ook worden er vijf tot vijftien mensen ontslagen.

De dierentuin besloot een aantal jaar geleden het roer om te gooien en verder te gaan als dierentuin en attractiepark. Er kwamen meerdere attracties, zoals achtbanen in het park te staan. De prijs voor een kaartje ging ook omhoog.

Sindsdien zijn de bezoekersaantallen steeds lager geworden. In 2017 leed het dierenpark al een verlies van 1,8 miljoen. De interim-directeur van Wildlands Zoo Erik van Engelen zei tegen RTV Drenthe dat het verlies in 2018 ongeveer 8 miljoen bedraagt.

Naast de ontslagen bezuinigt het dierenpark ook op onderhoud en op entertainment. De prijs voor een kaartje wordt ook verlaagd.

Het park heeft volgens interim-directeur Van Engelen geen duidelijke identiteit meer. "Door de samenvoeging van attractiepark en dierenpark is er onduidelijkheid bij de bezoekers ontstaan."

Op lege plaatsen moeten nieuwe dieren komen.