Er is komend weekend van alles te doen in Amsterdam. Wat allemaal? Dat zet NU.nl voor je op een rij.

Club Vondel - Openluchttheater Vondelpark

Tijdens deze editie van Club Vondel is er een theater- en muziekprogramma voor jong en oud. Met twee bands (Yori Swart en Jeangu Macrooy) en een dj belooft deze zaterdagmiddag een relaxte te worden. Voor kinderen is er vanaf 14.00 uur een jeugdtheatervoorstelling met aansluitend een workshop.

  • Wanneer: zaterdag 7 juli vanaf 15.30 uur
  • Prijs: gratis, stoel reserveren voor 5 euro
  • Meer informatie 

Festival Macumba - Ouderkerkerplas

Tijdens dit nieuwe festival rond de Ouderkerkerplas met vijf podia kunnen bezoekers los op Latijns-Amerikaanse muziek als reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. Geniet van latin streetfood, liveshows met internationale latinartiesten als Cosculluela en Raul Acosta, of dans op de swingende deuntjes van dj's.

Star Wars: A New Hope - Het Concertgebouw

Beleef de Star Wars-filmklassieker A New Hope op een enorm scherm met de livemuziek van John Williams, door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Een bijzondere film- en muziekervaring waarbij het ruimtelijke avontuur van de Stormtroopers, Luke Skywalker en de ruimtesmokkelaars tot leven komt.

Gerrit Rietveld Academie Graduation Show

Tijdens deze tentoonstelling kunnen bezoekers een blik werpen op het afstudeerwerk van alle afdelingen van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Van architectuur tot grafisch design en van mode tot fotografie. De presentaties van de 160 afstudeerders zijn vrij toegankelijk voor iedereen, met op zaterdag als afsluiter de prijsuitreiking van de GRA Awards.

Urban Eclipse - Oosterpark

Tijdens het Amsterdamse Roots Festival dat deze week plaatsvindt, is dit jaar voor het eerst ruimte voor hiphop en 'urban arts'. In het Oosterpark kan jong en oud zich de hele dag onderdompelen in de wereld van de verschillende kunstdisciplines binnen de hiphop. Met onder meer workshops, jamsessions, dansvoorstellingen, MC-battles en andere muzikale optredens.

Bovenstaande tips zijn een selectie van de redactie van NU.nl. Ontbreekt er iets? Vul het overzicht aan door een reactie achter te laten onder het artikel.