Het doet nog een beetje pijn dat het Nederlands elftal zich niet voor het WK voetbal in Rusland plaatste, maar ook zonder Oranje is er voor de voetballiefhebber een hoop om naar uit te kijken tijdens het grootste voetbalevenement van de wereld. Een overzicht van de leukste plekken in Utrecht om het WK voetbal te volgen.

Café De Korenbeurs

De Korenbeurs wordt tijdens het WK voetbal omgedoopt tot een WK-café. Donderdag trapt De Korenbeurs af met een WK-quiz. Daarna barst het voetbalfeest los en kan elke wedstrijd op twee grote schermen bekeken worden.

  • Waar: Croeselaan 91

Café Domkop

Bij Café Domkop zijn ze voor de underdog. Dit jaar support het namelijk Peru, waar niet veel van wordt verwacht op het WK. Naast het Peruviaanse elftal zendt Domkop alle wedstrijden van enig statuur uit.

  • Waar: Loeff Berchmakerstraat 34

Kafé België

In Kafé België moedigen bezoekers de Belgen aan tijdens het WK. Het café verwacht naar eigen zeggen "een frisse aanwas van echte Belgen" tijdens de wedstrijden van de 'Rode Duivels'.

  • Waar: Oudegracht 196

Venue

Ook het Braziliaanse elftal kan tijdens het wereldkampioenschap in Rusland rekenen op steun vanuit Utrecht. Bar Venue zal tijdens het toernooi de Braziliaanse gemeenschap van Utrecht verwelkomen om de wedstrijden van de 'Goddelijke Kanaries' op een groot scherm te kijken.

  • Waar: Varkenmarkt 16

De Voorkamer

In Lombok zal tijdens het WK een speciaal initiatief van start gaan. De Voorkamer, een ontmoetingsplaats voor nieuwkomers in Utrecht, zal tijdelijk veranderen in een Iraans koffiehuis. De wedstrijden van de Iraanse nationale ploeg zullen live te zien zijn, terwijl bezoekers ondertussen kunnen genieten van Iraanse hapjes en drankjes. De Voorkamer gaat daarnaast wedstrijden van Egypte en Marokko uitzenden.

  • Waar: Kanaalstraat 225